Din Oras

Protest spontan la Oficiile Poştale din Cluj-Napoca! Postaşii au întrerupt activitatea

protest posta cluj

Protest spontan la Oficiile Poştale din Cluj-Napoca! Angajaţii din Cluj ai Poştei Române au închis uşile sediilor şi s-au alăturat colegilor din întreaga ţară într-o manifestare privind nemulţumirile salariale. Protestul postaşilor este determinat de negocierile care, deşi au durat aproape luni, nu au avut vreo rezolvare. Postaşii vor majorarea salariilor cu 200 de lei pentru fiecare angajat, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi măsuri pentru a creşte veniturile Companiei Naţionale Poşta Română.

Protestul a început la ora 08 şi nu se ştie cât va dura.


photo credit: Marius Maris

Poşta Romană este una dintre cele mai mari companii din România, cu peste 24.000 de angajaţi, şi este socotită drept una dintre vacile de muls ale statului, având în prezent o datorie istorică de 380 milioane lei, care este eşalonata la plată. Compania este nereformata din punct de vedere tehnologic şi ineficienta. Alexandru Petrescu, directorul general al Postei Romane, care a preluat conducerea acestei companii în luna iunie 2014, a diversificat zonele de activitate ale Poştei, prin lansarea unui broker de asigurări şi prin lansarea de servicii bancare în parteneriat cu Patria Bank, dar mai este drum lung până ce compania se va redresa.

Poşta Romană a revenit pe pierderi anul trecut, după ce în 2014 realizase primul profit net după 5 ani de pierderi.Lasă un răspuns

Site creat de