Din Oras, Important

Protestele continuă la Cluj! Legea graţierii îi scoate duminică pe clujeni în stradă

protest cluj

Legea graţierii şi amnistiei îi scoate, din nou, pe clujeni în stradă. După manifestarea organizată miercuri, un nou protest s-a anunţat în Cluj-Napoca. De această dată, clujenii vor ieşi în strada duminică de la ora 17, în Piaţa Unirii.

Manifestarea se va desfășura pe traseul: Piața Unirii (platoul pietonal) – Bd. Eroilor (pietonal) – str. Baba Novac, cu restricționarea secvențială a circulației rutiere – Bd. 21 decembrie 1989, cu restricționarea secvențială și parțială a primei benzi de circulație rutieră, sensul de mers spre cartierul Mănăștur – Piața Unirii, latura de est, cu restricționarea secvențială și parțială a primei benzi de circulație rutieră.

„Acesta este un event facut in urma semnalelor privind posibila gratiere a unor fapte grave de coruptie.  Va fi anulat daca Guvernul respecta principiile si valorile democratiei. Data este relativa si va fi schimbata pentru prima zi in care Guvernul ar pune in aplicare intentiile respective.

*Guvernul doreste sa adopte, conform mai multor surse, Ordonanta de Urgenta cu modificari importante in legislatia penala.

*Vor putea fi gratiate pedepse si dezincriminate fapte fara dezbatere publica (2200 de dosare DNA sunt, de exemplu, pentru abuzul in serviciu, vizat de ordonanta). Totul fara consultarea CSM.

*Acum multi ani nu existau politicieni anchetati sau condamnati. Daca erai un amarat mort de foame care fura o paine, riscai ani de puscarie. Daca erai parlamentar si furai organizat un hotel, o fabrica sau primeai un million de dolari mita, riscul era aproape 0.

*Suntem, dupa niste ani de greoaie evolutie, in punctual in care ne putem intoarce in timp. Evolutia nu e garantata, ea poate fi stearsa cu o simpla ordonanta de urgenta semnata de cateva marionette ale unor partied si grupuri organizate ajunse la putere.

*Toata munca unor procurori, judecatori, ong-uri independente poate fi aruncata la gunoi. Averile inculpatilor, mare parte luate din buzunarul vostru, vor ramane automat in buzunarul lor.

*Pe langa problemele astea, deja au fost anulate cateva reforme care aveau legatura directa cu viitorul nostru: in Invatamant sau reforma din Sanatate inceputa de ministrul Vlad Voiculescu. Institutii precum CNA sau Avocatul Poporului sunt total subordonate si functioneaza doar pentru interesele Lor.

(La Sanatate, reforma începuta de ministrul Vlad Voiculescu privind managementul spitalelor mai are o sansa în Camera Deputatilor unde se va da votul definitiv
in Senat OUG a fost deja respinsa.)

Democratia nu se sfarseste cu votul si instalarea unora la putere. E mult de aparat si impreuna putem sa o aparam

In orice democratie consolidata din Vest, lucrurile astea nu mai lasa loc de discutii. 1 % din masurile pe care guvernul a incercat sa le promoveze miercuri pentru a acapara Justitia ar scoate instant milioane in strada. Categoric trebuie gasite solutii reale pentru situatia detinutilor din penitenciare. Dar OUG-ul promovat ieri de Guvern reprezinta un ,, cal troian” fara legatura cu acestia.

Nu e o lege dedicata cetatenilor, ci una croita pentru sutele de politicieni cercetati, inculpati sau condamnati.
Pentru clasa politica: Luati-va gandul de la orice tentativa de a promova legea amnistiei si gratierii. Societatea civila nu va tolera nici un fel de atingere adusa independentei justitiei si statului de drept.

Nu incercati sa ne insultati inteligenta pentru ca nu ne lasam manipulati. Vedem prin lipsa voastra totala de caracter! Suntem bine informati, multi, si nu vom ceda nici un milimetru in fata tentativelor de a slabi democratia si respectarea legii!


NOTA: Aparent domnul Ciorbea nu a primit notificarea de concediere. O sa ii reamintim din nou Duminica!
” 
se arată pe pagina evenimentului.


foto: arhiva - Protest la Cluj, 8 noiembrie 2014
Foto: Andrei Dascalescu / Facebook

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunţă instituirea unor restricţii de circulaţie duminică, 22 ianuarie 2017,  între orele 17.00-19.00, având în vedere desfășurarea unei manifestări publice de protest.

Manifestarea se va desfășura pe traseul: Piața Unirii (platoul pietonal) –  Bd. Eroilor (pietonal) – str. Baba Novac, cu restricționarea secvențială a circulației rutiere – Bd. 21 decembrie 1989, cu restricționarea secvențială și parțială a primei benzi de circulație rutieră, sensul de mers spre cartierul Mănăștur – Piața Unirii, latura de est, cu restricționarea secvențială și parțială a primei benzi de circulație rutieră.

Facem un apel clujenilor să dea dovadă de înţelegere în perioada menţionată şi să se conformeze reglementărilor de circulaţie.Lasă un răspuns

Site creat de