Social & Cultura

Provocarea cumpărării unui spaţiu comercial pentru afacerea ta

Provocarea cumpararii unui spatiu comercial pentru afacerea ta

Din ce in ce mai multi oameni iau in calcul deschiderea sau extinderea unei afaceri prin achizitionarea unui spatiu comercial, in loc de inchirierea acestuia. In fond, o data achizitionat, spatiul comercial este cat se poate de sigur, o investitie demna de luat in calcul. Pentru a da startul unei noi afaceri sau pentru a “resuscita” sau extinde o afacere veche, un detaliu important ce trebuie pus la punct este achizitionarea spatiului de desfasurare a activitatii.

Spatii comerciale de vanzare sunt usor de gasit inclusiv in mediul online, insa exista criterii importante conform carora oamenii trebuie sa ia decizia semnarii unui contract.

Cum alegi spatiul comercial pe care il vei folosi in scopul dezvoltarii afacerii tale?

Primul lucru care trebuie verificat inainte de alegerea spatiului comercial este structura locatiei si dotarile acesteia. Conditiile cu care spatiul comercial vine in dotare sunt primordiale si trebuie sa corespunda cerintelor cumparatorilor, atat din punct de vedere al dimensiunilor locatiei, cat si al compartimentarii. De asemenea, se va pune un mare accent pe dotari. Dotarile trebuie sa fie adaptabile la afacerea ce va fi desfasurata si trebuie sa se potriveasca domeniului de activitate.

Cablurile de comunicare reprezinta un alt aspect foarte important pentru multe afaceri, inclusiv existenta unei linii telefonice moderne si a unor linii de date necesare desfasurarii activitatii, sau posibilitatea de a incheia un contract de acest gen in zona. Analizarea unui spatiu comercial implica si intrebari legate de legarea la fibra optica, la o alta retea de internet cu trafic ridicat, dar si de posibilitatea incheierii unui contract cu alti furnizori de servicii.

Locurile de parcare reprezinta un alt criteriu important pentru achizitionarea spatiului comercial. Locurile de parcare trebuie sa fie suficiente pentru angajati, colaboratori, furnizori si clienti, sau cel putin sa existe posibilitatea extinderii locurilor de parcare. Electricitatea si aerul conditionat sunt caracteristici suplimentare pe baza carora cei care doresc sa cumpere un spatiu comercial iau aceasta decizie. Un spatiu comercial fara electricitate presupune cheltuieli suplimentare. De asemenea, este nevoie ca oamenii sa stie dinainte ce consum electric poate suporta reteaua respectiva si daca exista un generator sau posibilitatea de a instala un genrator in cazurile in care se va intrerupe curentul.

Locatia este, poate cel mai important aspect, cand vine vorba de alegerea spatiului comercial de inchiriat, un aspect preliminatoriu, ce poate fi verificat inca de la citirea anuntului de vanzare a spatiului de inchiriat. In functie de specificul afacerii, spatiul comercial trebuie sa fie central sau sa aiba o localizare intr-un cartier intens circulat.

Nu in ultimul rand, pretul spatiului comercial este un alt aspect important. Daca acesta nu se incadreaza in buget, nu este cea mai buna alegere. Dn cauza contextului economic in care ne aflam, foarte multi reprezentanti ai afacerilor mici, mijlocii si mari nu sunt dispusi sa investeasaca sume foarte mari, ci mai degraba sa negocieze la sange contractul.

 Lasă un răspuns

Site creat de