Social & Cultura

Psihologii susţin că personalitatea ta se vede în culorile pe care le porţi

Psihologii sustin ca personalitatea ta se vede in culorile pe care le porti

Potrivit stilistului și autorului cărții, Color Your Style-David Zyla: „Chiar dacă garderoba ta este plină de haine de o varietate de culori și nuanțe, există întotdeauna o culoare căreia îi acorzi mai multa atentie pentru că te simți mai mult confortabil și încrezător în ea. Aceasta este intocmai culoarea care iti reflecta cel mai bine personalitatea.”

Ti-am pregatit aici cateva informatii despre haine si felul in care acestea iti dezvaluie personalitatea in functia de culoarea pe care o porti.

ALB este simbolul libertății, purității, inocenței și simplității. De aceea, mulți oameni decid să cumpere ceva alb când încep un nou capitol în viața lor.

De exemplu, o camasa alba de dama va spune despre tine ca esti o femeie de încredere care iubeste libertatea și care priveste viața intr-un mod optimist.

NEGRU

Situata la polul opus, este „o culoare luată în serios”, spune o expertă în modă și stil, Karen Haller.

Într-adevăr, potrivit cercetărilor din domeniul psihologiei, culoarea neagră este percepută de alții ca un indicator al prestigiului, puterii, seriozității și inteligenței. Prin urmare, în multe universități europene, mantaua de absolvire este de culoare neagră.

MARONIU

Aceasta este culoarea pământului, culoarea a ceva fiabil, puternic și stabil. Așa sunt percepute persoanele care poartă deseori maro și nuanțele sale.

Oamenii cărora le place să poarte culoarea maro sunt ușor conservatori și caută mereu liniște, stabilitate și forță în orice. O femeie într-o rochie maro sau un bărbat într-un sacou maro dau impresia unei persoane de încredere, inteligente și raționale.

ALBASTRU

Jurnalista și psihologul, Lisa Johnson Mandell, ne spune despre aceasta culoare: „Albastrul este cea mai bună culoare pentru un interviu, deoarece transmite încredere și fiabilitate. Prin urmare, multe uniforme de lucru sau costume de afaceri sunt de culoare albastră. ”

Oamenii tind să asocieze culoarea albastru cu inteligența, încrederea, eficiența și liniștea. Nuanțele albastre de îmbrăcăminte sunt adesea alese de oameni amabili, simpatici și chiar timizi. După cum spun psihologii, persoana în albastru va deveni un părinte minunat sau un lucrător exemplar.

VERDE

Oamenii de știință de la Universitatea din Amsterdam spun despre culoarea verde ca susține o dispoziție bună: „ Acest lucru provine din rudenia sa cu natura, care provoacă un sentiment de pace și mulțumire”, spune Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute și autorul cărții, More Alive With Color”.

Cei care preferă culoarea verde duc o viață publică activă, trăiesc întotdeauna într-o zonă bună și sunt stabili din punct de vedere financiar. De asemenea, sunt grijulii, amabili și au o inimă mare.

MOV

În trecut, violetul era adesea o reprezentare a regalității și a societății superioare. A însemnat eleganta, bogăție și lux. Cleopatra era cunoscuta ca fiind nebuna dupa culoarea mov. În acele perioade, doar cei bogați își puteau permite să poarte astfel de nuanțe de violet.

Astăzi, culoarea mov a hainelor indică creativitate, intuiție și iubire de artă.

Potrivit experților, persoanele care poartă violet sunt emoțive și sensibile; visători, pasionați care iubesc misticismul.

ROSU

„Roșul este culoarea pasiunii și a puterii. Ar trebui să acordați o atentie deosebita acestei culori dacă v-ati propus sa impresionati pe cineva”, spune Kenny Frimpong, managerul mărcii de îmbrăcăminte italiană, Eredi Pisano.

Orice nuanțe luminoase de roșu atrag atenția asupra persoanei care le poartă. Oamenii tind să asocieze aceasta culoare vibrantă cu energie, mișcare și emoție.

GALBEN

Galbenul este culoarea fericirii, a soarelui și a râsului. Studiile arată că galbenul crește producția de serotonină în creier, grăbește metabolismul și ridică starea de spirit a celor din jur.

În plus, galbenul crește concentrarea și atenția, de aceea este adesea folosit pe panouri publicitare, site-uri web, indicatoare rutiere și linii stradale.

Experții spun că nuanțele de galben în îmbrăcăminte sunt adesea folosite de persoane active, creative și independente. Sunt visători și aventurieri strălucitori, gata să exploreze și să cucerească.

PORTOCALIU oferă întotdeauna atmosferei o tenta distractivă de petrecere, pe lângă faptul că este o culoare caldă și optimista. Este, de asemenea, vesel, creativ și atractiv.

Cei cărora le place să poarte portocaliu sunt optimiști, energici și sunt dornici de schimbări. Deși pot fi mult prea atasati de umor, totuși pot fi ambițioși și prudenți.

Asadar, nu doar stilul hainelor tale are ceva de spus despre tine. Culorile pe care le alegi vor reusi sa iti exprime personalitatea cat se poate de bine. Tocmai de aceea, fabrica de camasi Condra ti-a pregatit produse intr-o varietate de nuante si culori, pentru ca tu sa le alegi pe cele mai potrivite pentru tine.Lasă un răspuns

Site creat de