Sport

Qatar: 200.000 de pasageri aşteptaţi zilnic în aeroporturi

cupa mondiala qatar

Ca la orice competiţie la care vin echipe de fotbal puternice, naţionalele din cele mai cunoscute ţări, unde fotbalul se mănâncă pe pâine, şi la Campionatul de Mondial de Fotbal din Qatar, 20 noiembrie 2022-18 decembrie 2022, este aşteptat un număr uriaş de fani din toată lumea. Din estimările FIFA şi ale specialiştilor vor fi peste 200.000 de pasageri zilnic în aeroporturile din Qatar.

Va fi o presiune foarte mare pusă pe companiile aeriene care operează în zona Qatar, dar şi pe tot ce înseamnă transport şi infrastructură din Qatar, pe autorităţi. În condiţiile unei pandemii care nu dă semne că se va linişti prea curând şi pentru siguranţa pasagerilor autorităţile din Qatar au decis că accesul pe teritoriul emiratului să se facă doar pe baza biletelor la meciuri, intră cine are bilete ca să nu existe un număr uriaş de pasageri.

Capacitatea aeroportului internațional Hamad, dublată în perioada CM 2022

În aşteptarea celor peste 200.000 de călători, aeroportul internaţional Hamad, precum şi aeroportul din Doha, unde aterizau curse internaţionale, îşi vor dubla capacitatea pe perioada Campionatului Mondial ca să poată prelua 200.000 călători pe zi. Toate legăturile cu restul ţărilor care nu participa la CM 2022 vor fi reduse substanţial sau nu vor mai fi asigurate că să se permită celor 31 de ţări calificate să poată trimite oameni către Qatar fără probleme. Descoperă programul complet al Campionatului Mondial și lista meciurilor.

În total, în Qatar, din estimările preliminare, vor ajunge peste 1.2-1.4 milioane de fani în cele 29 de zile de turneu final. Doar cei care au bilete cumpărate la meciuri au şi permis de acces la meciuri, cartela Haya. Şi rezidenţii şi qatarienii pot să intre pe teritoriul ţării în perioada respectivă; nu se ştie ce vor face cei care au afaceri şi întâlniri de afaceri, călătorii de afaceri.

Care sunt cele mai importante companii aeriene din Qatar?

Cele mai importante companii aeriene din Qatar, Saudia, Kuwait Airways, FlyDubai şi Oman Air au pregătite peste 160 de zboruri dus-întors din 20 noiembrie până la finalul competiţiei sportive. Procesarea pasagerilor pe aeroporturi va fi rapidă şi vor avea prioritate cei care vin la CM 2022.

Numărul curselor zilnice interne va fi şi el mai mare per companie aeriană, se vor schimba modurile de funcţionare pe aeroporturi, programul de zbor va fi dat peste cap. În plus, toate aeroporturile din Qatar vor fi pregătite pentru mai multe zboruri charter şi pentru alte linii aeriene care vor asigura transportul. Sosirea pasagerilor din străinătate va fi supravegheată şi procesările vor fi foarte rapide datorită unui sistem de imigraţie „operă de artă”.

Campionatul Mondial reprezintă o adevărată afacere pentru țara care găzduiește acest mare eveniment fotbalistic, chiar dacă s-au investit sume uriașe în diferite stadioane. Companiile importante din țară își vor expune produsele și serviciile unui număr impresionant de microbiști.Lasă un răspuns

Site creat de