Din Oras

„Răţuşca cea urâtă”, premiera care deschide stagiunea la Teatrul „Puck” din Cluj

ratusca

Teatrul de Păpuşi „Puck”, instituţie publică de cultură subordonată Consiliului Judeţean Cluj, deschide stagiunea 2015-2016 astazi, de la ora 18:00, cu premiera spectacolului „Răţuşca cea urâtă”.
Povestea lui Hans Christian Andersen a fost adaptată de Ovidiu Pecican şi pusă în scenă de regizoarea Varga Máté Ibolya. Scenografia aparţine lui Epaminonda Tiotiu, iar muzica a fost compusă de Venczel Péter. Asistentul de regie este Angelica Pamfilie.

Din distribuţie fac parte actorii: Ramona Atănăsoaie, Frunzina Anghel, Andreea Bolovan, Ionuţ Constantinescu, Iulia Dinescu, Călin Mureşan, Andra Ştefan.

,,Un ou de lebădă ajunge în cuibul unei raţe domestice, iar din acest ou iese un boboc de „raţă” mai mare, mai altfel, mai „urât” decât celelalte răţuşte. Apariţia bobocului „ieşit din rând” o nelinişteşte pe raţa mamă şi stârneşte adversitatea păsărilor din ogradă. Bobocul de lebădă, văzut ca o răţuşcă urâtă, ajunge în curând ţinta tuturor şicanelor, ciupelilor, ironiilor. Marginalizat şi de propriii săi fraţi, bobocul de lebădă nu are altă cale decât fugă în lume, nutrind speranţa că undeva există un loc pentru el ’’.

Următoarele reprezentaţii ale spectacolului „Răţuşca cea urâtă” din această lună vor avea loc duminică, 13, respectiv 27 septembrie, de la orele 10:00 şi 12:30.Lasă un răspuns

Site creat de