Uncategorized

Reactor Cluj vrea să readucă liceenii la teatru

12022243 814107252037387 1838569356 o

Actorii Reactor Cluj au lansat două programe prin care încearcă să îi readucă pe liceeni din Cluj-Napoca la teatru. Teen Spirit și High School Drama sunt cele două programe, iar unul dintre acestea a avut premiera chiar ieri. Piesa „Nu cred că o să-mi treacă vreodată”, concept Petro Ionescu și Raul Coldea, va avea premiera pe 30 septembrie.

Proiectele Teen Spirit și High School Drama s-au născut natural, deoarece am observat că liceenii nu vin la teatru decât cu clasă, obligați de profesori. Am încercat să aflăm de ce, unde s-a produs ruptură și, mai important, cum se poate recâștiga acest public tânăr, neînțeles, pretențios și sincer. Astfel am descoperit că teatrul pentru adolescenți lipsește; iar acest lucru cauzează o lacună în educația culturală a tinerilor”, ne-a declarat Doru Mihai Talos.

Proiectul Teen Spirit oferă liceenilor piese de teatru inspirate din viaţa acestora. Actorii Reactor au muncit câteva luni la acest proiect, pentru că acum, în această toamnă să poată oferi doua spectacole de teatru.

Cel de-al doilea proiect, High Scool Drama va oferi, timp de patru săptămâni consecutive, câte un spectacol cu intrare liberă pentru liceeni.

Miercuri, 30 septembrie, ora 20.00 – AVANPREMIERĂ

NU CRED CĂ O SĂ-MI TREACĂ VREODATĂ

Concept: Petro Ionescu și Raul Coldea

Cu: Raul Coldea, Oana Mardare, Doru Taloș

Spectacolul Nu cred că o să-mi treacă vreodată pune în evidență manifestările contradictorii ale adolescenților, urmărind un traseu care pornește de la factorii externi și care devine treptat tot mai interiorizat. Experiențele personale ale celor trei performeri sunt ficționalizate și creează împreună o dramaturgie a fragilității.

Trei petreceri organizate de trei adolescenți încep în același timp și ajung să se suprapună, iar scena devine un spațiu al confesiunilor.

„Cine ne spune și nouă care e treaba cu noi? De ce nu știm ce urmează să facem? De ce nu contăm niciodată decât în nenorocita aia de bancă? De ce nu contăm decât pentru noi înșine în serile de vineri, când școala s-a terminat și tot tre’ să răspundem la tot felul de întrebări?”

Program Reactor Cluj (septembrie si octombrie):Lasă un răspuns

Site creat de