Social & Cultura, Important

Recenzie Travel Smart Forum la Cluj: Cum să faci din vacanța ta călătoria vieții tale

norway 772991 1280

În era tehnologiei, fie că surprindem momentele inedite cu telefonul sau cu aparate profesionale, fotografiile şi filmările ne ajută în timp să ne dăm seama de persepectiva prin care construim o poveste despre fiecare călătorie în care am fost.

Cluj-Napoca a găzduit săptămâna trecută evenimentul dedicat pasionaţilor de călătorii pentru care smartphone-ul sau laptopul sunt un must have în fiecare destinație bifată. Cei care au păşit în locuri exotice sau inedite, cei care vor să vadă lumea și să profite la maximum de tot ce le iese în cale, s-au întâlnit pentru a-și împărtăși experiențele și recomandările de călătorie într-un mod interactiv la Travel Smart Forum Cluj 2017

  1. Ce ştii să faci pentru a putea fi un nomad digital?

Iubitorii de călătorii au în zilele noastre posibilităţi nelimitate în a-şi expune experienţele din călătorii pe internet. A fost nevoie de puţin timp pentru a fi creat un nou tip de om al secolului XXI, pasionat de tehologie şi călătorii: nomadul digital. Simona şi Alex sunt doi călători în căutarea experiențelor demne de filme de aventură, a peisajelor incredibile, a birourilor neconvenționale . „Trebuie să te gândeşti la ce ştii să faci. Eu m-am gândit să fac mentenanţă și comunicare, în timp ce Alex face editare video. Există câteva site-uri unde sunt căutați voluntari pentru anumite servicii pentru care anumite companii nu au resursa umană necesară. Noi am găsit o cazare fără plată, iar în schimb am lucrat câteva ore. Astfel, am economisit bani și am călătorit. Pentru a fi nomad digital ai nevoie de un laptop şi de o conexiune stabilă la internet. Partea grea este că nu eşti cu prietenii sau familia şi ai mereu incertitudini legate de nevoile primare: dormit, mâncat etc.”, a spus Simona de la lipa-lipa.ro

  1. Detalii esenţiale pentru o călătorie culinară autentică

Orice oraş cu potenţial turistic are multe restaurante şi zone de atracţie, iar localnicii înţeleg acest aspect şi vor să profite cât mai mult. Pentru o experienţă cât mai autentică trebuie să fim atenţi la câteva detalii esenţiale, crede Alexandra Crăciun (Owner, Pinch of Salt). „Din perspectiva unui om care a călătorit mult, vă recomand să nu aveţi încredere în restaurantele traduse în mai multe limbi, pentru că sunt clar destinate pentru turişti şi nu sunt autentice; nu întrebaţi la recepţia hotelului de anumite locuri pentru că e posibil să aibă înțelegeri cu afaceriştii locali; nu vă blocaţi la strada principală a zonei, exploraţi şi străduţe mici și încărcate de povești”, a declarat Alexandra Crăciun (Owner, Pinch of Salt).

  1. De ce prea multe poze şi filmări haotice din vacanţă sunt inutile?

În era tehnologiei și a gadget-urilor, facem poze şi filmări în fiecare zi. Nu toţi însă suntem atenţi la detaliile care fac diferenţa între amatori şi cunoscători. Cum ţin camera atunci când filmez, cu ce softuri editez, importanţa mişcărilor cinematice sau momentele cheie ale zilei (răsărit, apus, ploaie, nori) în care să faci pozele, au fost doar câteva din subiectele atinse de Raluca Ciornea (fotograf & blogger de fotografie) şi Dodo Mesaroş (vlogger)  în prezentările și sfaturile expuse.

  1. De ce călătoritul în străinătate ne ajută?

Atenţia la detalii într-o călătorie ne poate ajuta să explorăm mai bine destinaţia aleasă. „În momentul în care alegi să călătoreşti vezi universuri noi. Sfatul meu este să exploraţi şi să nu evadaţi. Călătoriţi cu profunzime! Vă recomand să alegeţi o zi în care să exploraţi un loc. De asemenea, să staţi o clipă liniştiţi pentru a observa oamenii locului”, a precizat Mihaela Căluşer (General Manager, Wens Travel).

Spre exemplu detaliile din locurile inedite de pe alte continente l-au ajutat mult pe Dragoş Bîrlea (Consultant & Executive coach) să înţeleagă că România este de fapt o ţară foarte bogată și frumoasă. „Călătoria este o poveste şi trebuie mereu să o căutaţi. Cu cât călătoresc însă mai mult prin Europa şi alte continente îmi dau seama cât de bogată este ţara noastră”, a concluzionat Dragoş Bîrlea.

Dan Carpov, reprezentantul Consiliului Judeţean Maramureş, a fost prezent la conferinţă și a reuşit cu succes să atragă atenția celor prezenţi în sală asupra Maramureșului, unul dintre puținele locuri din România care încă mai păstrează tradițiile. Carismatic și glumeț, a promovat turismul românesc și a povestit mai multe despre ediția din acest an a zilelor Maramureșului, care va avea loc în luna mai.



Lasă un răspuns

Site creat de