Sport, Important

Record de audienţă la meciul România – Ungaria din cadrul EuroBasket: 9.121 de persoane au urmărit partida din Sala Polivalentă Cluj (FOTO/VIDEO)

Oraş European al Sportului 2018

Meciul România – Ungaria (71-80) din cadrul Eurobasket, desfăşurat în Sala Polivalentă din Cluj, a stabilit un nou record de audienţă la un eveniment indoor al unui sport de echipă desfăşurat în România

FIBA a anunţat după al doilea sfert al meciului că au fost vândute 9.121 de bilete; mai mult cu aproape 1.000 de bilete faţă de partida România – Spania (50-91), care a avut loc cu o zi mai devreme.

Acest record a fost posibil deoarece capacitatea Sălii Polivalente din Cluj-Napoca a fost mărită, tocmai pentru ca EuroBasket să poată fi organizat la Cluj. Până în primăvara acestui an, recordul de asistenţă era de 7.300 de locuri, atins la handbal.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca este singura din România care depăşeşte capacitatea de 6.000 locuri şi care poate găzdui evenimente de talie internaţională, precum Eurobasket sau Campionatul European de gimnastică, desfăşurat în luna aprilie tot in oraşul de pe Someş.

foto de articol: Dan Tautan


Lasă un răspuns

Site creat de