Din Zona, Important

Reîmpădurire la Mărișel: O inițiativă eco-pozitivă prin proiectul „Build your forest”

Reîmpădurire la Mărișel: O inițiativă eco-pozitivă prin proiectul „Build your forest”

Cea de-a doua etapă a proiectului de reîmpădurire „Build your forest” urmează să aibă loc pe 13 Mai, în comuna Mărișel, județul Cluj, și promite să aibă un impact pozitiv nu doar asupra stării de degradare în care se regăsesc pădurile autohtone, ci și asupra stării de spirit a voluntarilor participanți.

Denumirea proiectului, „Build your forest”, este gândită special pentru a sublinia specificul acestei mișcări de mediu, și anume, posibilitatea oferită participanților de a-și construi propria pădurice și de a o denumi după bunul plac, astfel încât să își poată pună, la propriu, amprenta asupra viitorului.

Ideea sprijinirii refacerii barierei naturale a luat naștere ca reacție la schimbările climatice tot mai agresive din ultimii ani, dar și pentru a contribui la clădirea unui viitor mai sănătos pentru generațiile viitoare.

Dincolo de impactul asupra climei locale, pădurile reprezintă o formă eficientă de protecție împotriva alunecărilor de teren și a inundațiilor, contribuind astfel atât la menținerea bunăstării comunităților din jurul munților, cât și la păstrarea unui peisaj autohton plăcut.

Voluntarii dornici să se implice își pot rezerva locul prin completarea formularului de înscriere, disponibil pe pagina de Facebook a evenimentului și pe pagina de Facebook Winterfest.

Acest eveniment este finanțat de Kaufland România, sponsorizat de Evalueserve si sustinut de Kastamonu Romania.

Link de înscriere la acţiunea de împădurire de la Mărişel: https://forms.gle/rMEATA3J3RX9cUZw9Lasă un răspuns

Site creat de