Din Zona

Reîncarcă-ţi bateriile cu o cazare la Băile Herculane

cazare baile herculane

Romania este tara peisajelor superbe si a locurilor pitoresti. Cu un urias potential turistic, foarte multe zone din tara asteapta sa fie descoperite si valorificate la adevaratul lor potential. Una dintre aceste zone, care se bucura deja de popularitate, este statiunea Baile Herculane. Recunoscuta pentru proprietatile terapeutice ale izvoarelor minerale, statiunea este cea mai veche din tara.

Istoria si puterea vindecatoare

Daca vei rezerva o cazare la Baile Herculane, ai ocazia sa beneficiezi de o serie de tratamente precum masaje, aerosoli, electroterapie, bai termale, hidrokinetoterapie si multe altele. Poti sa te relaxezi intr-un centru SPA cu ape sulfuroase si sarate. Lasa stiinta antica a acupuncturii sa te ajute si crioterapia sa te revigoreze.

Statiunea este intens scaldata de aeroioni, predominant negativi, ce induc o stare de bine. Exista 15 izvoare cu ape minerale si termale de a caror actiune terapeutica poti beneficia. Asa ca inspira adanc, lasa natura sa te vindece si gandeste-te la istoria bogata a locului in timp ce apa calduta a izvorului termal te invaluie.

Cu un trecut de aproape doua milenii, bazele statiunii au fost puse de catre imparatul Traian. Romanii au fost cei care au introdus cultul balnear pe care l-au preluat de la greci. Daca iti rezervi o cazare Baile Herculane ai ocazia sa experiementezi aceeasi actiune vindecatoare de care au beneficiat stramosii nostri.

Numele statiunii vine de la zeul Hercule. Acesta este cunoscut in mitologia romana ca patron al izvoarelor termale, simbol al puterii si echilibrului. Dupa o perioada de decadere, baile au fost reconstruite si modernizate, iar caile de acces au fost si ele construite. Abia in anul 1999 baile au fost repuse in circuitul turistic, iar din 2011 locul este statiune turistica balneara de interes national.

Ce activitati poti face in zona?

Cu o cazare la Baile Herculane poti sa imbini relaxarea cu activitatile diverse. Fie ca esti o fire mai domoala si preferi sa ramai in statiune si sa beneficiezi de activitati relaxante precum Spa ori masaje, fie ca esti un om dinamic si nu poti sta locului, zona poate satisface orice pretentii. La jumatate de ora distanta se afla Cazanele Dunarii, de unde poti ajunge cu vaporul la Defileul Dunarii. De asemenea, poti realiza un traseu pe muntele Ciucarul Mare. Este un drum facil si accesibil oricui. Insa va trebui sa te echipezi corespunzator.

Legenda spune ca printesa Sisi adora plimbarile pe muntii din jurul Bailor Herculane. Special pentru ea au fost construite foisoare, denumite dupa culorile pe care le purta. Accesul la ele se poate face prin padure si chiar se pot vedea din centrul statiunii.

O cazare la Baile Herculane nu inseamna ca esti tintuit locului. Poti, pentru o zi, sa lasi in urma statiunea si sa faci o excursie pana la Cheile Nerei. Este un loc minunat, care te va incanta. De asemenea, poti face un traseu pana la Grota Haiducilor si Grota cu aburi.

Obiective turistice

Cu o cazare Baile Herculane, poti vedea mai multe decat crezi. Cazinoul este un monument istoric ce nu trebuie ratat. Construit in stil baroc austriac, a fost frecventat de elita de la Viena pentru jocuri de noroc si spectacole. Un alt monument legat de notorietatea printesei Sisi este vila Elisabeta. In plus, nu trebuie sa ratezi statuia lui Hercule, simbolul statiunii.

Asadar, nu mai astepta! Apeleaza la o agentie de turism de incredere, precum Christian Tour, si rezerva-ti un sejur relaxant.

Reîncarcă-ţi bateriile cu o cazare la Băile Herculane
cazare Baile Herculane


Lasă un răspuns

Site creat de