Timp liber

Reîncepe sezonul de Kitsch Party la Cluj

Kitsch Party

De regulă, termenul de “kitsch” este folosit pentru a denota ceva de prost gust, sau fără stil. Folosit pentru a descrie o operă de artă fără valoare, cu o estetică prost gândită.

Dar dacă ești român, cuvântul ăsta sigur te duce cu gândul la bibelourile acelea hidoase care stăteau deobicei în vitrine, la peștii de sticlă de pe televizoare, mileuri, sau și mai rău de atât, carpetele care ilustrau Răpirea din Serai. Nu putem nega că elementele kitsch au avut o apariție destul de memorabilă în cultura noastră, și nu vorbim aici doar de decorațiuni interioare.

 Asociația studenților de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca au venit cu o idee foarte reușită –  cea de a se folosi de conceptul de kitsch pentru a crea un nou tip de party.

Ce înseamnă asta?

Kitsch Party presupune că te poți îmbrăca după cum îți dorește sufletul fără să te simți vinovat – poți purta paiete, te poți acoperi cu sclipici din cap până în vârful degetelor, sau să îți alegi cele mai țipătoare și colorate haine din dulap pe care ți-ai jurat că nu le vei mai purta în public niciodată. Ai posibilitatea, și este chiar recomandat, să fii pe cât se poate de creativ cu modul în care îți vei construi ținuta. Dacă ți-ai dorit vreodată să ieși la un party cu beteală de pom legată de gât sau într-un onesie, acesta este momentul potrivit.

Pentru genul acesta de ținute, muzica trebuie să fie pe măsură. Asta înseamnă o noapte întreagă în care te vei zbengui pe hit-uri românești (și nu numai) din anii ’90 sau 2000.

Le cunoști versurile mai bine decât dosul palmei și nu trebuie să îți fie rușine de acest lucru.

Playlist-ul este compus deobicei din piesele celor de la O-Zone, Andre, Anda Adam, Simplu, și toate aceste nume care îți dau un fel de sentiment de nostalgie.

Cu toate că acest concept de party există de mult timp în Cluj, în ultimii ani a avut parte de o popularitate nemaipomenită, cu un eveniment de tipul United Colors Of Kitsch organizat în fiecare lună. Au avut parte și de ediții speciale, reinterpretate, precum TIFF Edition unde participanții au avut posibilitatea de a se îmbrăca în personajul lor de film favorit.

Acum, după perioadă de pauză din timpul vacanței de vară, joi, în 5 Octombrie, va avea loc, in Flying Circurs, primul Kitsch Party al sezonului, pentru a da startul noului an universitar și de a le ura bun venit studenților în Cluj.


Articol realizat de Nora LefterLasă un răspuns

Site creat de