Social & Cultura

Renovarea unei curți mici: 5 idei practice

Renovarea unei curți mici: 5 idei practice

Vrei să oferi un suflu proaspăt curții tale mici și nu știi de unde să începi? Deși o zonă mai restrânsă nu îți oferă la fel de multe variante de amenajare, există o serie de renovări pe care le poți realiza pentru a-i schimba complet aspectul. Așadar, îți propunem câteva idei pe care să le iei în considerare atunci când renovezi o curte mică.

1. Înlocuiește gardul

Un gard nou poate schimba complet felul în care arată curtea, așa că poți obține o reamenajare de succes dacă recurgi la înlocuirea acestuia. Alege niște stâlpi și țeavă pentru gard cu aspect modern, care vor crea iluzia de spațialitate și vor da impresia că ai o curte mai mare. 

Dacă îți dorești mai multă vegetație, dar ți se pare că nu ai spațiu suficient, poți apela la soluția unui gard viu. Acesta va adăuga o pată de verdeață în curtea ta și va servi și drept decor modern pentru un loc restrâns.

2. Amenajează o zonă de relaxare

Nicio curte nu este completă dacă nu are și o zonă în care să te poți relaxa și în care să primești musafirii. Deși nu beneficiezi de foarte mult spațiu, poți crea o zonă în apropierea casei unde să așezi o masă, câteva scaune sau un balansoar.

Dacă ești o fire creativă, poți da frâu liber imaginației atunci când amenajezi zona de relaxare. Poți alege decoruri moderne și un design minimalist, pe care să îl completezi cu soluții inedite de iluminat, sau poți merge către idei mai rustice, folosind mobilă de lemn și un perete decorativ pentru plante cățărătoare.

3. Renunță la gazon

Poți delimita mai bine spațiul dacă vei alege să înlocuiești gazonul cu câteva alei pavate, înconjurate de pietriș. Alege să experimentezi cu diferite materiale pentru pavaj și delimitează aleile cu borduri, cu un gard micuț sau cu mici lămpi solare. Dacă vrei să plantezi flori sau arbuști, poți folosi aceste alei pentru a împărți curtea în zona de vegetație și zona de relaxare.

4. Folosește pavaje din lemn

Lemnul reprezintă un material versatil care poate fi folosit pentru numeroase idei de amenajare, indiferent de stil. Acesta se potrivește, desigur, stilului tradițional, însă poate fi încadrat cu succes și într-un decor modern. 

Transformă-ți curtea mică într-un spațiu cochet pavând-o cu plăci din lemn. Astfel, poți improviza o terasă în aer liber pe care să așezi o masă, fotolii pentru grădină și o umbrelă. Poți adăuga și câteva ghivece de flori sau alte elemente de decor pentru a înviora puțin aspectul acesteia.

5. Plantează flori

Florile salvează întotdeauna aspectul unei curți și sunt potrivite chiar și atunci când nu ai suficient loc pentru alte amenajări. Fie că alegi să le plantezi lângă casă sau în preajma gardului, acestea vor aduce o pată de culoare într-o curte care, altfel, ar putea părea banală. Înainte de a începe plantarea, asigură-te că te-ai documentat despre nevoile speciilor pe care le vei alege, pentru a le putea oferi toate condițiile necesare pentru a crește frumoase.

Chiar dacă nu ai foarte mult spațiu la dispoziție, o curte mică poate deveni foarte ușor un loc cochet și confortabil în care să te relaxezi sau să primești oaspeți. Apelând la câteva idei simple de renovare, îi poți schimba complet aspectul și vei putea chiar să creezi iluzia de spațialitate.Lasă un răspuns

Site creat de