Din Zona, Important

Rețelele de apă și canalizare din Apahida, Baciu, Feleacu și Florești vor fi extinse și modernizate

Clujul demarează cel mai mare proiect pe fonduri europene din România | Peste 355 de milioane de euro vin la Cluj

Compania de Apă ,,Someș” a publicat în S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul privind achiziția lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din patru comune situate în Zona Metropolitană Cluj-Napoca: Apahida, Baciu, Feleacu și Florești.

Cu o valoare totală estimată la aproximativ 55.000.000 de lei, noua investiție este parte componentă a mega-proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro, finanțat prin intermediul POIM 2014-2020.

Durata de execuție a lucrărilor este de maxim 18 luni de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor.

Operatorii economici interesați pot să transmită ofertele până în data de 30 martie 2022, ora 15.00.

Concret, pe teritoriul comunei Apahida investiția prevede extinderea și reabilitarea conductei de aducțiune a apei pe o lungime de 4,8 km, respectiv a rețelei de distribuție pe o lungime totală cumulată de cca. 18 km, din care jumătate reprezintă rețele noi. Rețeaua de canalizare va fi extinsă, și ea, pe o lungime de 25 de km. De asemenea, vor fi construite șapte stații de pompare a apei potabile și a celei uzate, dar și patru rezervoare de apă.

            În Baciu, conducta de aducțiune va fi extinsă pe cca. 16,5 km, în timp ce rețeaua de distribuție existentă, de peste 5 km, va fi integral reabilitată. Contractul mai prevede și extinderea rețelei de canalizare pe 2,4 km, construirea a două noi stații de pompare și a unui rezervor de înmagazinare a apei.

            La Feleacu conducta de aducțiune va fi extinsă cu cca. 5,7 km, la aceasta urmând a fi conectate noi rețele de distribuție cu o lungime cumulată de 22,3 km. Investiția mai prevede și construirea a două noi stații de pompare, a unui rezervor și a unei stații de clorinare.

            Nu în ultimul rând, comuna Florești va beneficia de extinderea rețelei de aducțiune pe o lungime de 650 de metri, respectiv a rețelelor de distribuție pe o lungime totală de 7,8 km, din care cca. 5,5 km reprezintă conducte noi. Sistemul va fi completat de patru noi stații de pompare a apei potabile și a celei uzate, dar și de trei rezervoare de înmagazinare a apei.Lasă un răspuns

Site creat de