Timp liber

Rodion Roșca, părintele muzicii electronice din România, se întoarce pe scenă la Cluj

rodion rosca cluj

Rodion Roşca, cel care a fost supranumit “părintele muzicii electronice din România” după succesul pe care l-a avut alături de trupa Rodion G.A. la finalul anilor ‘70, revine pe scenă.

Reinventat de britanici, care i-au lansat două albume, şi apreciat de noua generaţie pentru stilul său unic, Rodion se zbate acum în sărăcie, iar starea sa de sănătate se înrăutăţeşte pe zi ce trece. Joi, 31 mai, spațiul de evenimente /FORM SPACE, îi aşteaptă pe fani să facă donaţii pentru artist.

Rodion Ladislau Roșca a făcut, într-o vreme în care puțini artiști visau la asta, minuni cu benzile de magnetofon. A creat muzică rock prin supraimprimarea și modularea sunetului de chitară, cu care a încântat generațiile anilor ’70 şi ’80. A fost un lider, iar acum se zbate în sărăcie și boală.

Noi credem că timpul lui pe scenă nu s-a încheiat și că merită în continuare mii de aplauze. Mai mult decât atât, <<părintele muzicii electronice românești>>, așa cum a fost numit de revistele de specialitate din întreaga lume, merită să fie tratat ca un artist veritabil.

Așa că joi, 31 mai, artistul Rodion G.A. urcă pe scena /FORM SPACE, exact așa cum ar fi trebuit să se întâmple de nenumărate ori în ultimii 30 de ani – nu într-un concert caritabil, ci contra unui onorariu care i se cuvine. Și pentru că ne dorim un attending cât mai mare la eveniment, am decis ca pe scenă să urce, în aceeași seară, și prietenii noștri de la Firma, fee-ul formației fiind, la fel, achitat integral de către noi” spun reprezentanții /FORM SPACE.

Accesul la eveniment va fi liber, iar pentru cei care vor să-i întindă o mână de ajutor artistului va fi amplasată, la intrarea în /FORM SPACE, o cutie pentru donații.Lasă un răspuns

Site creat de