Uncategorized

România, locul 6 pe la Campionatul Mondial de Sporturi Electronice 2015 din Coreea de Sud

lot romania fara nightend

România a ocupat locul 6 pe națiuni la cea de-a 7-a ediție a Campionatului Mondial de Sporturi Electronice (IeSF), desfășurată între 2-5 decembrie 2015, la Seul, Coreea de Sud.

Competiția a reunit 170 de jucători din 28 de țări, lotul României trecându-și în palmares performanța remarcabile la toate cele trei probe incluse în programul CM IeSF 2015: Hearthstone, League of Legends și StarCraft 2.

Un rezultat excelent a obținut Ștefan “Moody” Marinescu, care și-a adjudecat medalia de bronz în concursul de Hearthstone. La Starcraft 2 și League of Legends, atât Silviu “NightEnD” Lazăr, declarat cel bun jucător român de Starcraft 2, cât și echipa de LoL XPC Gaming au ajuns în sferturi de finale, clasându-se finalmente pe un meritoriu loc 5.

Putem spune că România continuă tradiția începută în 2009 mai precis menținerea în primele zece țări la Campionatul Mondial de Sporturi Electronice. Hearthstone se dovedește a fi unul dintre jocurile în care românii reușesc de fiecare dată să intre pe podium. La PGL Winter Tavern Tales, concurs cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari, desfășurat în urmă cu o lună la DreamHack Cluj-Napoca, premiul cel mare l-a câștigat tot de un sportiv din țara noastră, Andrei ”Hannballz2” Militaru, iar acum un alt român obține medalia de bronz. Acestea sunt, firește,  doar cele mai recente succese, pentru că  avem și alti jucători români foarte buni la Hearthstone, precum Radu ”Rdu” Dima, actualmente membru al organizației spaniole G2 Esports”, a declarat Silviu Stroie, președintele PGL și vicepreședinte International e-Sport Federation (IeSF).

În clasamentul pe națiuni al CM de Sporturi Electronice 2015 poziția de lider a fost ocupată de Serbia, cu 147 de puncte, urmată de Coreea de Sud, cu 132 de puncte, China, pe locul III, cu 113 puncte, Finlanda, pe IV, cu 111 puncte și Thailanda, pe locul V, cu 67 de puncte. România și Filipine și-au împărțit locul VI, la egalitate de puncte (63).

Campionatul Mondial de Sporturi Electronice (IeSF) reprezintă una dintre cele mai importante competiții esport din lume prin care se dorește promovarea pe plan internațional a sporturilor electronice.

PGL este unul dintre cei mai importanți membri ai federației și susține în fiecare an această competiție, prin organizarea de calificări și însoțirea reprezentanților României.

Despre PGL

PGL, brandul esports al Computergames.ro, are o experiență de 13 ani în organizarea de evenimente naționale și internaționale de gaming. Prin intermediul parteneriatelor cu organizații de renume din domeniul sporturilor electronice, PGL a organizat evenimente, turnee și calificări pentru DreamHack, IeSF, WCG, în același timp oferind susținere pentru sporturile electronice prin numeroase cupe și campionate naționale.

Datorită propriului studio modern, PGL transmite și produce conținut în mai multe limbi pentru ligile și evenimentele de sporturi electronice din întreaga lume, printre care DreamHack, The International și IeSF World Championship. Anul acesta, PGL și-a mai trecut în palmares sezonul de debut al competiției PGL CS:GO Championship Series, urmat de PGL Season 1.

Din 2012, PGL organizează și festivalurile DreamHack în România, reușind la cea de-a 6-a ediție să găzduiască la Cluj-Napoca un turnueu Major de CS:GO, alăturându-se Germaniei, Suediei și Poloniei ca țară organizatoare pentru cel mai prestigios turneu de CS:GO din lume.



Lasă un răspuns

Site creat de