Uncategorized

România organizează turneul de sport electronic – CS:GO Regional Minor Championship: Europe

Dreamhack cluj napoca e1449925148369

După succesul turneului Major CS:GO de la DreamHack Cluj-Napoca 2015, la care s-au uitat peste 25 de milioane de fani din lumea-ntreagă, PGL va organiza o nouă competiție importantă de sport electronic: CS:GO Regional Minor Championship: Europe.

O veste bună pentru fanii CS:GO din România este aceea că turneul PGL Regional Minor Championship: Europe se adresează echipelor europene, care nu au avut ocazia până acum să participe la un Major. Pe lângă premiile în bani, în valoare de 50.000 de dolari, Minor-ul PGL asigură echipei campioane un loc în calificările offline pentru următorul turneu Major din SUA, MLG Columbus 2016.

„Este o nouă oportunitate pentru PGL de a organiza un turneu de asemenea anvergură. Acesta  reprezintă următoarea etapă importantă în interiorul scenei competitive de CS:GO. Vom oferi posibilitatea de a se remarca mai multor jucători tineri care ard de nerăbdare să facă pasul cel mare către o carieră în sporturile electronice”, a declarat Silviu Stroie, președintele PGL.

Un turneu de calificări online, ce se va desfășura între 6-9 ianuarie 2016, va desemna opt echipe care vor ajunge la București pentru a juca în Minorul PGL. Înregistrările pentru aceste calificări, au fost deschise, iar echipele interesate se pot înscrie pe: http://minor.pglesports.com/

Fazele finale vor avea loc între 29 și 31 ianuarie 2016, la București, iar meciurile se vor disputa în PGL Arena din Băneasa. Toate jocurile pot fi urmărite pe http://www.twitch.tv/pgl, începând cu semifinalele calificărilor, urmate de grupe și etape finale ale turneului.

Pentru mai multe informații legate de PGL Regional Minor Championship: Europe, consultați website-ul oficial al competiției, minor.pglesports.com, pagina facebook de eveniment și twitter.com/pglesports

Despre PGL

PGL, brandul esports al Computergames.ro, are o experiență de 13 ani în organizarea de evenimente naționale și internaționale de gaming. Prin intermediul parteneriatelor cu organizații de renume din domeniul sporturilor electronice, PGL a organizat evenimente, turnee și calificări pentru DreamHack, IeSF, WCG, în același timp oferind susținere pentru sporturile electronice prin numeroase cupe și campionate naționale.

Datorită propriului studio modern, PGL transmite și produce conținut în mai multe limbi pentru ligile și evenimentele de sporturi electronice din întreaga lume, printre care DreamHack, The International și IeSF World Championship. Anul acesta, PGL și-a mai trecut în palmares sezonul de debut al competiției PGL CS:GO Championship Series, urmat de PGL Season 1.

Din 2012, PGL organizează și festivalurile DreamHack în România, reușind la cea de-a 6-a ediție să găzduiască la Cluj-Napoca un turnueu Major de CS:GO, alăturându-se Germaniei, Suediei și Poloniei ca țară organizatoare pentru cel mai prestigios turneu de CS:GO din lume.

 Lasă un răspuns

Site creat de