Timp liber

RUDIMENTAL au facut show in ziua a treia de Electric Castle

1IMG 5239

Electric Castle este pregătit pentru cea mai mare desfășurare de forțe din istoria festivalului, într-o zi în care headlinerii THE PRODIGY, CAT EMPIRE și SIGMA promit show-uri care vor intra în legendă. Întreg domeniul castelului Banffy va vibra astăzi și nu doar de la bași, ci de la emoția ce va fi dezlănțuită de zecile de mii de oameni care trăiesc, simt și cântă deodată cu artiștii de pe scenă.

Publicul Electric Castle s-a dovedit deschis la experiențe inedite și a demonstrat că apreciază și stiluri muzicale noi: orchestra Notes & Ties a dat startul serii de sâmbătă și a oferit o notă de culoare prin muzica unor filme celebre precum „Game of Thrones / Urzeala tronurilor”, dar și printr-o variantă orchestrală a hit-ului PRODIGY „Smack by bitch up”, o avanpremieră la punctul culminant al acestei ediții de festival. Muzica clasică, redescoperită și recreată în forme noi, revine în Electric Castle și duminică, prin Zoli Toth Project, o experiență avangardistă care demonstrează că Bach și stilurile pop, rock și electro se armonizează perfect.

Cei mai mari fani al festivalului, britanicii Dub Pistols au făcut un adevărat spectacol. Barry Ashworth le-a mulțumit fanilor pentru prezența numeroasă: „Mă bucur că m-am întors la Electric Castle! Bine am revenit acasă!”.

Prezenți pentru prima oară pe domeniul Banffy, Rudimental a adus la castel experiența unui spectacol live, într-o formula de 11 artiști, în premieră pentru România. Apogeul spectacolului a fost melodia „Feel the love”, imnul Electric Castle din acest an. Piesa a fost cântată de zeci de mii de oameni care și-au ridicat mâinile în aer și au format inimi, răspunzând întrebării „Can you feel the love, Electric Castle Festival?”.

În zona de Dirt Bike, Sidzina Jakob (MTB) și Cservenak Csepel (BMX) au legat cele mai bune manșe la Castle Line. Riderii au avut doar o zi pentru a se acomoda cu traseul, dar creativitatea lor a excelat și am avut parte de acțiune pe cinste! Best Rookie a fost declarat Alexandru Ciprian Fusle, din Sibiu.

Duminică, se va împlini dorința celor de la The Cat Empire, care au ținut neapărat să ajungă în Transilvania la „castelul electric” despre care auziseră deja foarte multe în urma edițiilor precedente. Nota de indie rock / garage a festivalului, The Subways, vor încânta cu un sound tipic englezesc, ce anticipează o nouă direcție în line-up-ul Electric Castle, care se va dezvolta în zona rock.

În această seară, de la ora 23, pe Boiler Stage, legendarii The Prodigy sunt pregătiți să ofere un spectacol istoric pentru publicul electric prezent pe domeniul Banffy. Considerați părinții rave-ului, muzica trupei a sfidat orice regulă, schimbând percepții și reușind să intre definitiv în istoria muzicii moderne.

The Prodigy aduc un show special conceput pe baza ultimului lor album, „The day is my enemy”. Două TIR-uri de echipamente, de la instalații de sunet până la efecte speciale, sunt pregătite pentru concertul din această seară – practic, întreaga scenă principală Electric Castle va fi schimbată pentru show-ul care promite să îi surprindă și pe cei obișnuiți cu marile festivaluri de oriunde din lume.

Tot astăzi, participanții vor avea ocazia de a îi vedea pe cei de la SIGMA, producătorii britanici Cameron Edwards și Joseph Lenzie  o porție de muzică electronică „regală”.

Până la concertele de diseară, fanii au timp să participe și la activitățile desfășurate în zona ECO. La ora 17, vor fi anunțați câștigătorii ECO-Game, concursul care îi premiază pe participanții care protejează mediul cu o bicicletă Giant, primul abonament la Electric Castle 2016 și trei tricouri oficiale. De la ora 18, va avea loc BATTLE OF THE BIKES, unde artiștii vor fi în centrul atenției: Charlotte de la The Subways și-a anunțat deja participarea în duelul pe două roți.

În zona de Fashion, participanții sunt așteptați la sesiuni de make-up și hair, dar și sfaturi din partea stilistului Cătălin Enache. La finalul zilei, participanții înscriși în cadrul programului vor beneficia de o ședință foto realizată de un profesionist.

Unul dintre momentele culminante ale zilei va fi reprezentat de flash mob-ul EC human logo, desfășurat în fața scenei principale. Între orele 16.00-18.00, publicul este așteptat să formeze logo-ul Electric Castle. De la ora 19, va avea loc finalul Beard Tournament, unde vom afla care este cea mai frumoasă barbă de la castel, iar câștigătorul va merge în etapa națională a turneului.

 

 Lasă un răspuns

Site creat de