Sport

Rugby: Victorie importantă obţinută de ”U” ELBI Cluj la Constanța

rugby u cluj

”U” ELBI și-a îndeplinit obiectivul propus înaintea meciului din deplasare cu CSM Constanța și a obținut sâmbătă victoria cu 49-13 (25-7).

Partida contând pentru etapa a 5-a a Fazei a 2-a Grupa B a Ligii Naționale de rugby masculin, disputată pe Stadionul Flacăra din Năvodari, a început cu 15 minute întârziere din cauza unei ploi torențiale care a înmuiat semnificativ terenul.

Acest lucru nu i-a oprit însă pe băieții noștri să înscrie 7 eseuri față de unul al gazdelor, trei dintre acestea reușite de Dragoș Damian care a și fost desemnat jucătorul meciului.

Celelalte puncte au aparținut lui  Marius Banu și Florin Marin – câte un eseu fiecare, Răzvan Bârlădeanu – un eseu și o transformare, Toma Mârzac – 3 transformări și 2 lovituri de pedeapsă plus un eseu de penalizare.

La finalul întâlnirii antrenorul Cristian Săuan a declarat pentru u-cluj.ro: „A fost un meci foarte bun făcut de băieți, am sperat mult la acest succes și am fost răsplătiți pe cât de tare ne-am mobilizat și câtă muncă am depus. Determinați din primul minut și cu un ritm de joc ridicat și constant, atacul și apărarea noastră au făcut mereu diferența. Pachetul de înaintare a făcut astăzi o muncă exemplară. Grămezile ordonate și jocul în margine, toate au funcționat așa cum trebuie.

Mă bucur mult pentru băieți: când toate funcționează bine în jocul nostru, apar și rezultatele. Dacă fiecare crede în potențialul lui acest lucru se reflectă imediat în rezultatul colectiv. Felicitări tuturor pentru această victorie meritată, atitudinea ne-a răsplătit astăzi pe măsură!”

Victoria de la Constanța reprezintă un succes foarte important în economia campionatului, succes care nu putea fi obținut fără munca susținută a staff-ului format din: Cristian Podea – manager, Cristian Săuan – antrenor principal, Vasile Rus – antrenor înaintare, Ioan Teodorescu – antrenor trei sferturi, Vlad Toma – preparator fizic, Daniel Barna – maseur și Cristian Pricope.

După 4 meciuri, ”U” ELBI a urcat pe poziția a doua a clasamentului cu 15 puncte, devansată de Steaua cu 17 și urmată de CSM Constanța cu 12 puncte. În etapa viitoare, echipa noastră va avea o misiune mai ușoară, în deplasare cu Bucovina Suceava, sâmbătă 23 septembrie.Lasă un răspuns

Site creat de