Uncategorized

S-a anunţat protest în Piaţa Unirii din Cluj: "Oprea, demisia!"

oprea protest cluj

”NU abuzului de putere! Oprea, demisia!” este titlul evenimentului de pe Facebook, prin care cetățenii sunt invitați mâine, de la ora 17.00, în Piața Unirii din Cluj, pentru a cere demisia vicepremierului și ministrului de Interne al României, Gabriel Oprea, considerat responsabil pentru moartea motociclistului care îi deschidea coloana oficială.

Protestul a fost anuntat pe Facebook si poate fi găsit AICI.

Mesajul protestatarilor:

Datorită timpului scurt pe care îl avem la dispoziţie pentru promovarea evenimentului apelăm la voi toţi să vă invitaţi prietenii.

Să nu lăsăm abuzul de putere nesancţionat!

Considerăm total inacceptabil abuzul de putere de care se face vinovat Gabriel Oprea, ministru de interne şi vice-premier în Guvernul României. Suntem indignaţi văzând tentativele de muşamalizare a tragediei de către reprezentanţi ai guvernului, ministerului şi unei părţi a mass-mediei.

Deplângem moartea la datorie a unui tânăr poliţist, o moarte pentru care Gabriel Oprea se află în culpă morală şi instituţională.

Dorim o anchetă liberă de influenţă politică şi realizată în deplină transparenţă. Dar înainte de acest lucru cerem demisia lui Gabriel Oprea din toate funcţiile executive pe care le ocupă.

Salutăm evenimentele comemorative în memoria lui Bogdan Gigină, organizate de către Comunitatea Bicicliştilor şi respectiv Comunitatea Motocicliştilor.

Împreună spunem NU abuzului de putere! Acesta este un eveniment ne-partizan, al simplilor cetăţeni care condamnă abuzurile oricărui demnitar aflat în poziţie de putere.

Vă aşteptăm!

Later edit: Deşi ţinta noastră este abuzul de putere, dorim să condamnăm şi indolenţa autorităţilor locale şi regiilor în ce priveşte lucrarile publice, semnalizarea corespunzătoare a acestora și închiderea șantierelor imediat după finalizarea intervențiilor. Această indolență duce inclusiv la tragedii precum cea de zilele trecute”.Lasă un răspuns

Site creat de