Din Oras, Important

S-a deschis circulația pe Podul Porțelanului din Cluj-Napoca

podul portelanului

Lucrările la Podul Porțelanului s-au finalizat, iar circulația este deschisă pe noul pod.

Vechiul pod este acum destinat pietonilor și bicicliștilor.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, alături de viceprimarul Dan Tarcea, reprezentanții constructorului și specialiștilor implicați în construcția Podului Porțelanului au fost prezenți astăzi, 23 decembrie, la momentul deschiderii circulației auto pe noul pod.

Finalizarea lucrărilor a fost marcată printr-un moment ce a amintit de inaugurarea Podului de la Cernavodă: reprezentanții proiectantului și constructorului au stat sub pod în timp ce primele mașini (camioane de mare tonaj) au traversat – garantând astfel, simbolic, noua construcție peste Someșul Mic.

De astăzi se poate circula pe noul pod rutier, care are două benzi (câte una pe sens, 7m lățime) de circulație auto, o pistă pentru biciclete – cu sensul de mers spre oraș – și o lungime a podului de 62 m.

În acelaşi timp, pe podul vechi vor circula doar pietonii şi bicicliștii, fiind marcată o pistă de biciclete (cu sensul spre Nădășel) și alocat culoar pietonal.

Durata de viață a podului este de 100 ani. Proiectul include sistem nou, eficient energetic, de iluminat public și arhitectural și reorganizarea circulației în zonele adiacente Podului Porțelanului.

Executantul lucrărilor la podul nou este Asocierea Freyrom SA – Procons Group.

Valoarea lucrărilor: 13.645.584 lei (cu TVA)

Valoare totală a lucrărilor la ambele poduri: 17.965.063,41 lei (cu TVA).

S-a deschis circulația pe Podul Porțelanului din Cluj-Napoca


Lasă un răspuns

Site creat de