Social & Cultura

„Să descifrăm mesajele costumului popular” – acţiune cu elevi din Cluj la la Muzeul Etnografic

In 4 si 11 aprilie a avut loc la Muzeul Etnografic atelierul intitulat „Să descifrăm mesajele costumului popular”, care s-a desfășurat în cadrul proiectului „Descoperă, învață, joacă-te!”, finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național.

În cadrul atelierului, copiii au fost familiarizați cu costumul tradițional femeiesc și bărbătesc din 3 zone ale Transilvaniei și au învățat despre materialele din care se confecționau aceste costume (zona Maramureș, zona Mocănimea Arieșului și zona Secuime). Apoi, împărțiți în echipe, au urmat diverse activități sub formă de joacă și concurs, pentru a pune în practică ce au aflat în prima parte a atelierului: au refăcut costumele cu ajutorul unor magneți, au împletit brâuri tricolore, au colorat costume populare pe planșe, au „confecționat” costumele prezentate, cu ajutorul unor piese de puzzle.

Clasele participante au fost:

  • clasele 0 – 1 de la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz din Cluj-Napoca și clasa pregătitoare de la Liceul Teoretic „Gelu Voievod” din Gilău, jud. Cluj (4 aprilie);
  • clasa a IV-a de la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz din Cluj-Napoca și clasas a III-a A de la Școala Gimnazială „Ioan Bob” (11 aprilie).


Lasă un răspuns

Site creat de