Uncategorized

Sală plină la Cluj-Napoca la spectacolul muzical Peer Gynt ROCKSTAR

Peer Gynt ROCKSTAR

Opera Națională Română Cluj-Napoca a fost vineri seară, gazda spectacolului muzical Peer Gynt ROCKSTAR. Premiera specatcolului s-a bucurat de o sală plină, iar adaptarea nonconformistă a regizorului Sorin Misirianțu, pentru piesa lui Henrik Ibsen, a adus ropote de aplauze pe tot parcursul evenimentului.

Peer Gynt ROCKSTAR, eveniment din cadrul proiectului ,,Platforma Culturală TiMAF” a prezentat printr-o viziune regizorală originală, fuziunea dintre muzica pop-rock, teatrul tradițional, literatură și dans.

Peer Gynt ROCKSTAR
Foto: Calin Ilea | www.calinilea.com

Specacolul a început cu Sorin Misirianțu, în postura de regizor, care organizează un casting pentru drama Peer Gynt, la care, pe rând, dau audiții: trioul vocal feminin, 3 o’clock, Maria Alexievici, Vlad Morar, Adrian Balint și Dudu Isabel. Abia pe urmă, după ce regizorul și-a ales echipa și a distribuit rolurile, spectatorii au fost  introduși în povestea lui Peer Gynt.

Drama lui Henrik Ibsen, Peer Gynt a fost reinterpretată într-un spectacol musical modern și interactiv, cu tentă umoristică. Spectatorii au putut asculta fragmente din Peer Gynt de Edvard Grieg combinate cu muzica pop-rock compusă special pentru acest spectacol.

Evenimentul Peer Gynt ROCKSTAR a fost pus în scenă de regizorul Sorin Misirianțu, care împreună cu Adrian Balint și Dudu Isabel au compus muzica pentru spectacol, aranjamentul orchestral al spectacolului fiind  realizat  de Daniel Patrick Cohen, iar coordonarea muzicală de dirijoarea Dalma Kovács.

Partitura muzicală a fost interpretată de formația Les Nuages, o formație unică, datorită combinației cvartetului de coarde cu percuție și voce, și  de către Renata Burcă și Dalma Kovacs, la pian.

______________________________________________________________________________

Platforma Culturală TiMAF este un proiect demarat de Asociația Student Plus ca subcomponentă a  Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania. Proiectul a primit finanțare nerambursabilă din Granturile SEE în cadrul programului PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul Patrimoniului Cultural European”. Proiectul este finanțat printr-un GRANT oferit de Norvegia, Islanda, Lichetenstein și Guvernul României. În ceea ce privește accesul la evenimente: toate acțiunile și evenimentele demarate vor fi cu intrare liberă pentru public.



Lasă un răspuns

Site creat de