Uncategorized

Sală plină la spectacolul RECONNECTING de la Cluj

120515 Timaf Reconnecting foto Calin Ilea 0056

Sala de cinema „Florin Piersic” a fost neîncăpătoare pentru persoanele care au venit să vadă spectacolul de dans RECONNECTING. Evenimentul RECONNECTING, proiect al „Platformei Culturale TiMAF” a prezentat un concept unic unic care a pus accent pe evoluția individului în societatea actuală.  RECONNECTING, spectacolul care a avut loc sâmbătă la cinema „Florin Piersic” a reprezentat un semnal de alarmă dat de anumite comportamente din mediul contemporan care de cele mai multe ori au efecte negative asupra personalității umane.

Spectacolul a transmis prin dans evoluția umană și impactul acesteia în relațiile interpersonale. RECONNECTING a reprezentat o fuziune dintre dans si New Media: o îmbinare dintre dans, muzică și proiecții unite de același mesaj – reconectarea cu sinele și în același timp o reconectare cu cei din jur.

120515 Timaf Reconnecting - foto Calin Ilea - 0156

Întreg conceptul spectacolului s-a bazat pe o trecere treptată de la nenatural la natural, de la disconfort la confort, de la inumat la uman, de la întuneric la lumină. Momentele artistice și mesajul transmis prin intermediul dansului au fost susținute de proiecțiile de pe scenă. Proiecții care inițial au introdus spectatorii în spații închise, lipsite de umanitate, spații materiale, iar treptat s-a făcut trecerea spre spații deschise, umane, spații care transmiteau senzația de confort, de împlinire. Toate aceste elemente au alese pentru a evidenția aspectele negative pe care societatea actuală ni le conferă. Aspecte care pot fi diminuate sau evitate printr-o reconectare cu noi înșine, dar și cu cei din jur.

Spectatorii au putut să ia parte la diferite momente care marchează evoluția socială a individului, lupta cu diferite caractere intâlnite de-a lungul vieții, dragostea, dar și momentele de cumpănă din viața unei persoane, precum lupta cu sinele sau autoanaliza.

****

Evenimentul RECONNECING a fost pus în scenă de trupa de dans contemporan „Jump IN”, coregrafiea spectacolului fiind semnată de Alina Ciceo. Jump In este o trupă de dans care a cunoscut o ascensiune profesională vizibilă în ultimii ani participând la diferite competiții și evenimente, atât naționale, cât și internaționale și este considerată una dintre cele mai bune trupe de dans contemporan din România.

Proiecțiile din cadrul evenimentului RECONNECTING au fost realizate de către Dan Băsu, un tânăr artist din București care a avut diferite colaborări cu nume mari, atât naționale, cât și internaționale.

____________________________________________________________________

Platforma Culturală TiMAF este un proiect demarat de Asociația Student Plus ca subcomponentă a  Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania. Proiectul a primit finanțare nerambursabilă din Granturile SEE în cadrul programului PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul Patrimoniului Cultural European”.. Proiectul este finanțat printr-un GRANT oferit de Norvegia, Islanda, Lichetenstein și Guvernul României.

„Echipa TiMAF mulțumește pentru participare tuturor spectatorilor de la evenimentul RECONNECTING. Numărul mare de persoane care au participat aseară la acest eveniment reprezintă o satisfacție enormă pentru noi. În același timp,  datorăm scuze persoanelor care și-au dorit să participe la eveniment, însă din cauza locurilor limitate nu au reușit să ia parte la spectacol. În urma evenimentului de aseară și a numărului mare de persoane, care din păcate, nu au putut să participe la eveniment, TiMAF ia în calcul organizarea unui al doilea spectacol în anul 2016.Lasă un răspuns

Site creat de