Social & Cultura

Salam de biscuiți

salam de biscuiti

Salamul de biscuiți este unul dintre deserturile care se prepară deopotrivă foarte ușor, dar este și delicios. Deși am putea crede că el s-a născut în perioada comunistă în România, îl putem găsi și în niște rețete italiene și portugheze (fiind numit „salame di cioccolato” sau „salame de chocolate”).

În definitiv, oricum am denumi acest preparat sau orice origine i-am atribui, ingredientele de bază sunt aceleași: biscuiți, cacao (sau ciocolată) și unt. Apoi, restul ingredientelor pot fi schimbate după gusturi și preferințe.

Ingredientele pe care le folosim pentru a obține un salam de biscuiți delicios, le putem regăsi în rețeta Ginei Bradea. Astfel, vom folosi:

  • 500 de grame de biscuiți
    200 de grame de unt
  • 100-150 de grame de rahat turcesc (pot fi și jeleuri)
  • 150 de grame de nucă prăjită si măcinată (puteți folosi și alune, migdale sau fistic, după cum preferați)
  • 100 de grame de zahăr
  • 100 de grame de stafide hidratate cu 1 lingură de rom sau alt alcool (puteți folosi chiar și o vișinată de casă)
  • 200 de ml de lapte
  • 60 de grame de cacao (adică aproximativ 2 linguri cu vârf)

Modul complet de prepare îl găsiți rețeta de salam de biscuiți Gina Bradea. În plus, veți găsi sfaturi și trucuri care v-ar putea fi utile și care vă pot ajuta să faceți cel mai delicios salam de biscuiți. Știți, nu? Cel mai bun salam de biscuiți e cel făcut cu propriile mânuțe și eforturi!

Dacă doriți un aspect ma aparte și un plus de savoare, puteți să tăvăliți bine salamul de biscuiți fie prin nucă de cocos, fie prin nucă prăjită și măcinată. Iar dacă sunteți vegani sau țineți post, nu uitați că această rețetă poate fi preparată și în aceste variante.

O notă finală, înainte de încheiere: salamul de biscuiți trebuie să fie cremos și aromat, nu fad și uscat. Pentru asta trebuie să faceți un singur lucru, să utilizați ingrediente de cea mai bună calitate, dar și să folosiți o rețetă potrivită, precum cea a Ginei.

Poftă bună!Lasă un răspuns

Site creat de