Din Oras

Sancțiuni și marfă confiscată pentru vânzare în locuri neautorizate din Cluj-Napoca

apples 1841132 1280

În cursul zilei de astăzi, un echipaj al Poliției Locale din cadrul Serviciului Inspecţie comercială și unul de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Ştefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca, au desfăşurat o acţiune de combatere a activităţii de comercializare a legumelor şi fructelor în locuri neautorizate.

Prin această acțiune se dorește descurajarea comercializării acestor produse direct pe domeniul public, pe trotuarul din faţa magazinelor specializate, aceste amplasamente nefiind autorizate în acest sens, îngreunând astfel circulaţia pietonală.

Au fost identificate nereguli în două locaţii – magazinul din Piaţa Cipariu nr. 5 și  ghereta din zona străzilor Bucureşti, colţ cu Fabricii, ambele specializate în comercializarea de legume şi fructe.

Pentru comercializarea legumelor şi fructelor în locuri neautorizate, respectiv  ocuparea abuzivă a domeniului public, societăţile comerciale care funcţionează la aceste adrese, au fost sancţionate contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 republicată şi ale H.C.L. nr. 191/2009. Amenzile aplicate sunt în valoare de 4.000 lei. De asemenea, au fost confiscate 756 kg de legume şi fructe în valoare de 950 lei.

Marfa confiscată a fost predată unui magazin specializat, agreat de Direcția Generală a Finanțelor Publice Cluj, conform legislației în vigoare, în vederea valorificării.

Acţiunea continuă în zilele următoare în toate zonele din oraș.Lasă un răspuns

Site creat de