Uncategorized

Săptămâna Europeană a Democrației Locale, marcată Cluj-Napoca

Săptămâna Europeană a Democrației Locale în Cluj-Napoca este marcată mâine, de la ora 10, printr-un eveniment organizat la Bastionul Croitorilor (strada Baba Novac nr. 35).

Săptămâna Europeană a Democrației Locale este un proiect al Consiliului Europei ce își propune, an de an, să motiveze diverși actori locali să implementeze proiecte și să organizeze activități pentru comunitatea în care traiesc. Scopul acesteia este îmbunătățirea coeziunii sociale la nivel local, a implicării cetățenilor în viața publică și încetățenirea valorilor democratice în mentalul colectiv.

Congresul Autorităților Locale și Regionale, întrunit în sesiunea cu numărul 28, la Strasbourg, în perioada 23-26 Martie, 2015, a decis ca tematica Săptămânii Europene a Democrației Locale, pentru anul 2015 să fie: „Living together in multicultural societies : respect, dialogue, interaction”. Acest slogan a fost ales pentru a reflecta evenimente recente, în particular atacurile teroriste din ianuarie 2015, din Paris dar și din alte orașe europene, precum și pericolul pe care acestea îl reprezintă la adresa valorilor comune europene. Astfel că, sub deviza acestei tematici, Consiliul Europei încurajează orice actor local să organizeze și să promoveze diverse inițiative cu specific democratic, precum acțiuni de combatere a radicalismului și discriminării și de conturare a unor politici interculturale viabile.

Federația SHARE, Cluj-Napoca, responsabilă de implementarea proiectului Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeană a Tineretului, vine în întâmpinarea inițiativei Consiliului Europei și își propune să se alăture acestei campanii, organizând o activitate în contextul Săptămânii Europene a Democrației Locale. Astfel că, pe data de 13 octombrie, începând cu ora 10:00, echipa Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeană a Tineretului vă invită la Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca pentru a lua parte la o activitate inedită, destinată promovării democrației și drepturilor omului la nivel local. Doritorii sunt rugați să aducă bucăți de reviste/ziare/fotografii care să reflecte tema conviețuirii armonioase în societăți multiculturale, deoarece se intenționează construirea unui colaj de ansamblu, care să fie reprezentativ pentru comunitatea clujeană și să transmită mesajul respectului, toleranței și multiculturalității.

În circumstanțele actuale conturate de criza refugiaților, este evident că însușirea valorilor democratice și a toleranței, în spiritul multiculturalității, este esențială, de aceea vă invităm să luați parte la această activitate, în număr cât mai mare.

Evenimentul poate fi gasit si pe Facebook.Lasă un răspuns

Site creat de