Din Zona

„Săptămâna prevenirii criminalităţii” în judeţul Cluj

„Săptămâna prevenirii criminalităţii” în judeţul Cluj

„Săptămâna prevenirii criminalităţii” a început ieri cu „lecţii” susţinute de poliţişti în mijlocul elevilor.  

Mesajele preventive au fost transmise prin discuții directe cu elevii, demonstrații practice, concursuri și distribuire de materiale informative.

Prima zi a evenimentului, dedicată prevenirii delincvenţei juvenile, a fost marcată de poliţiştii clujeni prin prezenţa acestora în mijlocul elevilor din întreg judeţul.

Gazdele şcolilor – cadre didactice şi elevi – i-au primit cu interes pe oamenii legii. Astfel, în curtea instituţiilor de învăţământ, în clase ori amfiteatre au fost amenajate ateliere de prezentare a autospecialelor, a tehnicii şi echipamentelor folosite în activităţile specifice de către specialiştii criminalişti, luptătorii de acţiuni speciale, poliţiştii rutieri şi de ordine publică.

La Huedin, poliţiştii au vizitat copiii cu nevoi speciale de la casele de tip familial.  Aceştia au fost încântaţi de demonstraţiile luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, care au prezentat şi o parte dintre dotările structurii de intervenţie. Specialiştii criminalişti au prezentat copiilor principalele dotări ale laboratorului criminalistic, iar poliţiştii de prevenire au transmis sfaturi şi au oferit materiale informativ-preventive.

Poliţiştii de prevenire, împreună cu judecătorul Cristi Danileţ, au ţinut o lecţie privind răspunderea penală a minorilor, la care au participat peste 200 de elevi din clasele a IX-a şi a X-a, dintr-o unitate de învăţământ din Cluj-Napoca.

De asemenea, poliţiştii au organizat un concurs de desene şi colaje, denumit ,,NU violenţa te face mai puternic”, la care au participat 40 de elevi din ciclul primar dintr-o şcoală din Cluj-Napoca.

Astfel de activităţi au fost organizate în tot judeţul, poliţiştii fiind primiţi de elevi cu entuziasm şi mult interes!Lasă un răspuns

Site creat de