Social & Cultura

Șase motive ca să folosești un slow cooker sau un multicooker Crock Pot

Șase motive ca să folosești un slow cooker sau un multicooker Crock Pot

Căutați o modalitate distractivă de a face mese de familie ieftine și sănătoase pentru mai puțin efort? Atunci nu căutați mai departe de un aparat slow cooker sau un multicooker Crock Pot! Aceste aparate sunt la un preț rezonabil la cumpărare, ieftine la utilizare și pot transforma bucățile de carne ieftine sau mâncărurile vegetariene cu costuri reduse în mese delicioase pentru întreaga familie, doar prin simpla apăsare a unui întrerupător.

Aparatele de gătire lentă sau oalele sub presiune au existat timp de zeci de ani. Totuși, slow cooker-urile de astăzi diferă de strămoșii lor grozavi, deoarece se mândresc cu un aspect modern și curat și caracteristici digitale. Multe dintre ele sunt dotate cu cronometre practice, vase de servire atractive din gresie și pot fi ușor de curățat.

Iată 6 motive pentru a încetini și a pregăti mai multe mese cu slow cooker-ul sau multicooker-ul dvs:

1. Costul

Cumpărarea, funcționarea și gătitul cu un slow cooker sunt foarte economice. Slow cooker-ul vă poate economisi sute de lei față de achiziționarea de cuptoare cu convecție fanteziste și grill-uri.

De asemenea, slow cooker-ele vă pot reduce semnificativ factura de cumpărături, permițându-vă să cumpărați bucăți de carne mai ieftine și să le frăgeziți la foc mic pentru o perioadă mai lungă de timp. Puteți economisi peste 50% la carnea de vită și de pui cumpărând bucăți mai mici și gătindu-le încet pentru a le transforma în supe și tocănițe gustoase. Vegetarienii își pot reduce, de asemenea, facturile la alimente folosind un aparat slow cooker pentru a înmuia și găti fasolea uscată – economisind aproximativ 60% față de cumpărarea fasolei la conservă.

Gătitul cu o crăticioară este, de asemenea, foarte ieftin în comparație cu costurile de funcționare ale unui cuptor.

În cele din urmă, se pot economisi mulți bani dacă folosiți resturile de la slow cooker pentru prânz sau dacă le remixați într-o a doua masă de familie. Ce ziceți de o mâncare frugală?

2. Sănătos

Există ceva atât de sănătos în ceea ce privește supele de casă, tocănițele, friptura și alte mese de familie gătite lent. Rețetele gătite lent rareori apelează la uleiuri sau grăsimi adăugate, deoarece folosesc apă și timp pentru a găti mâncarea. Așadar, atâta timp cât tăiați grăsimea de la bucățile de carne mai puțin gustoase, serviți o masă cu mai puține grăsimi decât cele preparate prin prăjire sau oferite la restaurante. Cu siguranță este mai bine decât să comandați mâncare unsuroasă (și scumpă) la pachet!

3. Gătitul este ușor

Gătitul lent folosind o oală Crock Pot este foarte ușor de făcut – doar puneți mâncarea în oală, setați-o și uitați de ea! Este într-adevăr atât de ușor. Setați slow cooker-ul dimineața înainte de a pleca la muncă și când veniți acasă cina este gata și numai bună de servit. În plus, cele mai multe rețete slow cooker nu sunt complicate de preparat și necesită zero abilități culinare pentru a le stăpâni.

4. Curățarea este ușoară

Slow cooker-ele și vasele de gătit îți permit să gătești o întreagă masă de familie într-un singur vas – vasul de gătit. Nu există prea multă agitație și nici mizerie de curățat după aceea. Așa că petreceți mai mult timp cu familia sau prietenii dvs. și mai puțin timp cu mâinile în chiuveta de vase după fiecare masă.

Dacă slow cooker-ul sau multicooker-ul are un vas detașabil, precum cele produse de Crock Pot, atunci curățarea este mult mai ușoară – doar puneți vasul în chiuvetă pentru a-l înmuia bine și ștergeți-l. De asemenea, vasele sau inserțiile detașabile reduc timpul cu curățenia, permițându-vă să serviți masa în vasul de gătit și să depozitați resturile în frigider – aceasta este cea mai bună metodă de gătit, servire și depozitare a unui singur fel de mâncare.

5. Mâncărurile sunt gustoase

Aparatele de gătit lent au rolul de a pregăti mâncăruri delicioase și confortabile pentru familii – mese precum macaroane cu brânză, tocăniță de vită la ceaun sau chiar chili la ceaun, printre multe altele. Crock Pot-urile îmbunătățesc gustul unei mese, luând bucăți de carne mai puțin dorite sau fasole simplă și transformându-le în mese gustoase prin fierbere la foc mic și gătire timp de mai multe ore.

6. Economisește timp

Pe lângă faptul că economisești bani mulți, slow cooker-ele sau multicooker-ele îți salvează mult timp, deoarece îți permit să gătești fără mâini (și fără ochi). Odată ce ai pregătit mâncarea și ai pus-o în vasul de gătit, nu trebuie să stai să o amesteci și să o monitorizezi. Gătitul într-un Crock Pot nu este ca și cum ai pregăti mâncarea în cuptor sau pe aragaz, deoarece nu există fierbere sau ardere. Pur și simplu nu trebuie să ai grijă de mâncare în timp ce aceasta se gătește. Cine ar fi crezut că gătitul lent vă poate economisi atât de mult timp. În plus, ce ai prefera să faci – să petreci mai mult timp muncind ca un sclav la aragaz sau să ieși afară să te joci cu copiii tăi?

Așadar, dacă vă plac metodele de gătit ușor, curățarea unei singure oale și reducerea costurilor cu mâncarea și energia prin gătitul lent sau sub presiune, atunci poate că a venit timpul să vă achizițonați un aparat Crock Pot.Lasă un răspuns

Site creat de