Social & Cultura

Scapă rapid și fără durere de inflamațiile pielii la Clinica Eminescu 100

Scapă rapid și fără durere de inflamațiile pielii la Clinica Eminescu 100

Chisturile sebacee sunt leziuni benigne la nivelul pielii, la baza firelor de păr și pot fi umplute sau nu cu puroi, în funcție de prezența infecției.

Acumularea de keratină sub stratul superior de piele conduce la blocarea folicului și dezvoltarea inflamației, iar aceste tipuri de afecțiuni pot apărea la pacienți de toate vârstele din cauze variate și este necesară îndepărtarea pe cale chirurgicală pentru a împiedica recidiva. Alege Clinica Eminescu 100 pentru tratament chist sebaceu in Bucuresti!

Cauzele dezvoltării chisturilor sebacee

Există foarte multe motive care pot conduce la apariția acestor tipuri de chisturi, de la traumatisme și arsuri solare, până la administrarea anumitor tratamente care determină efecte adverse. Ciclosporinele sau inhibitori BRaF sunt doar două exemple în acest sens. Totodată, există și afecțiuni care includ chisturile sebacee în simptomatologia specifică, precum sindromul Gardner, sindromul Gorlin sau sindromul Favre Racouchot.

Care sunt soluțiile de tratare a chisturilor sebacee?

Aceste chisturi sunt nedureroase, dar pot provoca disconfort la nivel tactil. Pacientul este cel care alege tipul de tratament pe care îl va urma pentru remedierea problemei, de la aplicarea de produse topice și până la extirparea totală a inflamației. Specialiștii recomandă cea de-a doua variantă tocmai pentru a preveni ruperea chistului și dezvoltarea unui abces care să conducă la înrăutățirea stării generale, iar însoțite de febră sau stare de rău, incizia este obligatorie. Îndepărtarea chistului poate fi executată cu o lama de bisturiu sau prin incizie de tip punch.

Ce diferențe există între furunculi și chisturi sebacee?

Deși vorbim despre două afecțiuni ale pielii, fiecare dintre acestea are manifestări și cauze specifice. În cazul furuncului, acesta este cauzat în cele mai multe dintre cazuri de infecția cu stafilococul auriu. Igiena precară, alimentația necorespunzătoare, contactul direct al pielii cu diverse substanțe chimice favorizează apariția furunculilor, persoanele cu o imunitate scăzută fiind mai predispuse spre a-i contacta. De asemenea, existența altor boli de piele, tenul cu exces de sebum, hainele prea strâmte sau abrazive, precum și diabetul pot fi considerați factori de risc pentru apariția leziunilor tegumentare și, implicit, a furunculului.

Riscul de infectare generală este foarte mare în cazul unui furuncul de dimensiuni mari, iar soluțiile de tratament sunt complexe. Pe lângă incizie, este necesară și drenarea completă a zonei pentru a îndepărta complet materia infecțioasă. Procedura este una dureroasă și impune administrarea de sedative și analgezice, plus antibiotice, acolo unde situația o cere.

La cine apelezi atunci când observi o inflamație la nivelul pielii?

Existența unei leziuni sau inflamatii dermatologice trebuie examinată de un specialist pentru a determina natura și cauzele acesteia. În cazul furunculilor sau a chisturilor sebacee, un medic specialist în dermatovenerologie se va ocupa de caz și va stabili în ce măsură inflamația reprezintă un pericol și trebuie eliminată.

Programează o vizită la Clinica Eminescu pentru extirparea chistului

Este foarte important ca atât îndepărtarea chisturilor sebacee, cât și a furunculilor să se efectueze într-un mediu controlat, de către specialiști bine pregătiți. De aceea, în momentul în care observi o inflamație la nivelul pielii, trebuie să contactezi de urgență un medic pentru a stabili natura acesteia și un plan adaptat de tratament.

Intră pe site-ul Clinicii Eminescu, completează formularul atașat și programează un prim consult pentru stabilirea diagnosticului. În funcție de acesta, vei putea programa și incizia inflamației în așa fel încât să elimini complet orice risc asociat.

Intervenția propriu zisă de incizie a chistului sebaceu este foarte simplă, având un nivel de disconfort redus, iar costul pentru o astfel de procedură în cadrul Clinicii Eminescu este de doar 190 de lei.

Scapă de problemele dermatologice care provoacă disconfort la Clinica Eminescu 100!

Image by cookie_studio on FreepikLasă un răspuns

Site creat de