Din Zona

Schimbări în logistica globală – o șansă pentru oamenii de afaceri începători

Schimbări în logistica globală – o șansă pentru oamenii de afaceri începători

Principala tendință din 2020-2022 a devenit punctul central al transportatorilor globali asupra destinatarului final. Formatul «small boxes» (cutii mici) a fost o povară pentru firmele de transport, iar astăzi este înlocuit cu o „cutie personală” adresată unui anumit client.

Cererea de servicii «de la depozit la depozit» reflectă oportunitățile de afaceri

În 2019, ponderea mărfurilor din China vândute de intermediari din depozitele din Europa de Est a ajuns la 80%. Motivul a fost neglijarea „cutiilor mici”, care așteptau expedierea deoarece containerul era plin. Intermediarii aveau preturi mai mari, dar marfa putea fi primita in 2-3 zile.

Astăzi situația s-a schimbat, firmele de transport cu experiență au propus formatul „de la depozit la depozit”. Acest lucru a deschis noi oportunități pentru oamenii de afaceri începători:

  • Producătorul produsului selectat va fi verificat la fața locului (precum și mărfurile înainte de expediere);
  • Inspecția și asamblarea lotului (dimensiunea acestuia poate fi orice) se efectuează în depozitele companiei de transport din China;
  • Inainte de încheerea contractului primesti o estimare a costurilor cu suma fixă pentru serviciu, până la acceptarea lotului in depozitul tău;
  • Asigurarea acoperă toate riscurile, inclusiv întârzierile mărfurilor în tranzit.

În ceea ce privește prețul, clientul final primește aceeași valoare a mărfurilor ca un intermediar major. Adesea se dovedește a fi mai scăzut, managerii cu experiență sunt capabili să completeze rapid și competent containerul. Drept urmare, un om de afaceri începător se află într-o situație mai bună decât o mare firmă intermediară, care este nevoită să mențină resturi mari de stoc.

Partenerul de transport are o importanță mare

SUA se confruntă cu inflația și restructurarea producției industriale, în timp ce UE se află în recesiune. Prin urmare, după o pauză în 2020-2022 China devine din nou principalul furnizor mondial. Un moment bun pentru oamenii de afaceri începători să găsească parteneri chinezi care fac tot posibilul pentru a găsi noi clienți după blocaj.

Acesta nu este neapărat un produs finit, componentele pentru producția proprie sunt lideri de vânzări. Este important să nu faceți o greșeală în alegerea unei companii de transport și aici sunt câteva recomandări:

  • Mulți ani de experiență pe piață;
  • Canale proprii, flotă de vehicule, depozite în China și Europa de Est;
  • Servicii suplimentare și bonusuri, adică un serviciu care nu necesită o taxă separată.

Acest lucru este suficient pentru a reduce două treimi din companiile care oferă livrare din China pentru un ban și mai rapid decât concurenții (ceea ce este imposibil în principiu). Restul se poate negocia astfel încât prețul unitar iți va crește competitivitatea pe piață.

Avantajul transportatorului ales pentru parteneriate va fi capacitatea de a urmări online mișcarea transportului. Opțiunea vă va permite să determinați exact când mărfurile vor fi disponibile pentru clienții dvs., iar acesta este un avantaj competitiv. Cu alte cuvinte, logistica globală se schimbă. Chiar și o persoană privată poate cumpăra un lot mic în China dacă găsești compania de transport potrivită. Ele există, lucrează de mult timp, iar numărul de „cutii mici” livrate crește rapidLasă un răspuns

Site creat de