Liceu

Şcoala Gimnazială Specială Transilvania Baciu organizează simpozionul ,,Promovarea bunelor practici în învăţământul special românesc’’

simpozion baciu

Şcoala Gimnazială Specială Transilvania Baciu, instituţie aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează în zilele de 26 şi 27 septembrie 2016 cea de-a XIX-a ediţie a Simpozionului Aniversar cu tema ,,Promovarea bunelor practici în învăţământul special românesc’’.

La manifestare vor participa cadre didactice din învăţământul special, cadre didactice universitare, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, studenţi, părinţi, reprezentanţi ai unor ONG-uri şi fundaţii cu care instituţia colaborează.

În contextul în care responsabilitatea de a le face viaţa mai frumoasă şi mai uşoară acestor copii şi tineri cu care soarta a fost mai puţin generoasă revine întregii comunităţi, orice prilej de a reuni la aceeaşi masă toţi actorii implicaţi şi interesaţi şi de a împărtăşi experienţele pozitive şi bunele practici e mai mult decât binevenit. Asta, cu atât mai mult cu cât Clujul are o tradiţie extrem de îndelungată în domeniu, dar şi cel mai mare număr de şcoli speciale, după Bucureşti” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Tema Simpozionului este una generoasă şi permite abordarea diverselor subiecte de actualitate, precum şi împărtăşirea experienţelor personale ale fiecărui participant, toate cu scopul de a creşte calitatea actului educaţional. În vederea sprijinirii activităţii cadrelor didactice, a studenţilor şi a părinţilor, lucrările simpozionului vor fi publicate într-un volum colectiv.

Ziua de 27 septembrie este dedicată elevilor. Fiecare şcoală specială va participa cu un numar de cinci elevi la atelierele tematice (pictură pe ceramică, perspicacitate, meloterapie, concurs de cărucioare, colaj, trasee aplicative), în funcţie de preferinţele şi abilităţile fiecăruia.       Atelierele sunt îndrăgite de elevi, atât prin specificul lor , cât şi prin faptul că reprezintă un prilej de a interacţiona cu elevi ai altor şcoli şi de a lega noi prietenii.Lasă un răspuns

Site creat de