De Vazut, Important

Scriitoarea Irina Binder laudă Clujul: Constat că aici e epidemie de bunătate (…) Oamenii de aici sunt de poveste: calzi, senini, săritori

Scriitoarea Irina Binder laudă Clujul: Constat că aici e epidemie de bunătate (...) Oamenii de aici sunt de poveste: calzi, senini, săritori

Scriitoarea Irina Binder lauda Clujul, dar şi pe clujeni, într-o postare pe pagina personală de Facebook. Aflată la Cluj-Napoca din motive personale, scriitoarea a rămas uimită de cât de calzi şi de buni sunt clujenii.

Mă aflu din nou în Cluj. Și din nou, a nu știu câtă oară constat că aici e epidemie de bunătate. Oamenii de aici sunt de poveste…calzi, senini, săritori. Oriunde merg cineva se oferă să mă ajute. Fără să cer.

Data trecută un șofer de la Uber a auzit că vorbeam la telefon despre nevoia mea de a găsi un apartament în Cluj și s-a apucat să sune cunoscuți să mă ajute.

Alt șofer, de data aceasta un taximetrist nu a vrut să-mi ia banii pe cursă. Am mers cu el mult, cursa costa peste 40 lei… A spus că măcar cu atât să mă ajute dacă sunt din Brașov și am necazuri (văzând că umblu pe la Institutul Oncologic).

În magazine, pe stradă și oriunde oamenii sunt amabili și se oferă să ajute… Nu am văzut oameni încruntați.  Iar la Institutul oncologic IOCN de care mi-a fost groază înainte să vin aici, imaginându-mi că voi vedea ce am văzut în alte spitale de oncologie, am avut surpriza să descopăr o altă lume.

Credeam că aici doar medicii sunt speciali, somități, adevărate genii, dar tot personalul dă o dovadă de profesionalism și dăruire. La orice oră sunt amabili, zâmbesc și sar în ajutor. Și oricui. Pacienții sunt tratați exemplar, ca în clinicile private. Ordine, disciplină și o curățenie exemplară. Și speranță… Binecunoscutele performanțe ale medicilor și atitudinea personalului oferă pacienților multă încredere și curaj.

Sunt lucruri pe care lumea trebuie să le știe. Sunt adevăruri despre merite ale unor oameni despre care trebuie să se povestească.

Totul este ca oamenii să vină aici din timp, nu în ultimele momente, atunci când nu se mai poate face nimic.
Sunt recunoscătoare pentru toți oamenii buni de aici.

I ❤ Cluj!a scris Irina Binder pe Facebook.2 Comments

  1. ma lasi? eu locuiesc de ani de zile in Cluj, aici m-am nascut, dar ce vorbeste doamna cred ca e vis. realitatea este alta

Lasă un răspuns

Site creat de