Social & Cultura, Important

Scriitorul norvegian Lars Saabye Christensen face o vizită la UBB Cluj

Lars Saabye Christensen

Joi, 3 noiembrie, Lars Christensen va avea o întâlnire cu studenții Departamentului de Limbi și Literaturi Scandinave al Facultății de Litere din cadrul UBB, în dialog deschis despre tendințele literaturii contemporane din Norvegia.

Evenimentul se va desfășura de la ora 10.00, în Clădirea UBB (str. Moților, nr.11), sala 206.

De asemenea, scriitorul norvegian se va întâlni și cu publicul larg la Librarium Book Corner (str. Eroilor, nr.15) unde va susține o lectură publică în data de 2 noiembrie.

Vizita se desfășoară cu susținerea NORLA (Norwegian Literature Abroad), organism care promovează literatura norvegiană în lume. Scriitorul norvegian se află la cea de a treia sa vizită la Cluj și în România. Primele două vizite ale lui Lars Saabye Christensen au fost prilejuite de lansările traducerilor în limba română ale romanelor Beatles și Vizionare. Pentru romanul Frați pe jumătate autorului i s-a decernat prestigiosul premiu pentru literatură al Consiliului Nordic.

Această vizită este parte din programul de evenimente care marchează aniversarea a 25 de ani de la inaugurarea programului de studii de limbă și literatură norvegiană, nivel licență, inițiat de Dna Prof. Sanda Tomescu Baciu la Universitatea Babeș-Bolyai.Lasă un răspuns

Site creat de