Social & Cultura

„Scrisori cu zâmbete” pentru vârstnicii din Cluj, în preajma sărbătorilor de iarnă

letter for smile cluj

Clujul este plin de oameni frumoși, însă acest lucru nu este o noutate. Oare cum putem defini un om ”frumos”? Se zice că frumusețea stă în ochii celui care privește, iar eu în seara asta am plăcerea să vă vorbesc despre o mână de oameni frumoși, deoarece eu așa îi văd. Prin prisma evenimentelor pe care le organizează și datorită faptului că se implică activ în societate. Ei sunt oamenii care stau în spatele evenimentului ”Letters for smiles”.

Totul a pornit așa cum pornesc lucrurile simple, de la o idee. O mână de tineri s-au gândit cum ar putea aduce bucurie în sufletul altora, cum să aducă un zâmbet pe chipurile celor care au nevoie, precum copiii sau vârstnicii.

Dacă pentru cei mici, organizația creștină Something New organizează numeroase activități, de data aceasta și-au îndreptat atenția către cei bătrâni.

Laura, membră a organizației și una dintre persoanele care stau în spatele evenimentului, povestește că s-au inspirat dintr-un film american în care o învățătoare le scria scrisori soldaților de pe front, în semn de recunoștiință.

Clujenii. în schimb, au scris mici epistole pentru cei în vârstă, deoarece au vrut să le arate că încă sunt apreciați, că frumusețea sufletului lor rămâne în ciuda trecerii timpului. Destinatarii sunt persoanele din Centrul de îngrijire a vârsticului, din Cluj-Napoca.

Să așterni niște gânduri pe o foaie pare simplu, dar când știi că acele gânduri vor avea impact asupra unor oameni, faci tot posibilul să le transmiți o stare de bucurie. Măcar pentru câteva minute, timp în care ei citesc scrisoarea, vrei să le fii aproape. Destinatarii scrisorilor au acum zeci de nepoți care le-au urat din suflet să aibă parte de sărbători fericite. Pe final, după cum zicea și Laura: ”Schimbarea începe cu lucrurile mici”.


Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociația Magic People și este cuprins în proiectul Nepoți de Crăciun.


Articol realizat de Alexandra NadiaLasă un răspuns

Site creat de