Din Oras, Important

Se anunţă protest în Cluj-Napoca pentru demiterea Avocatului Poporului, Victor Ciorbea

Victor Ciorbea

Un protest privind demiterea Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, va fi organizat miercuri, 11 ianuarie, de la ora 18 în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. În evenimentul creat pe Facebook, peste 1000 de persoane au anunţat că vor lua parte.

Miercuri, 11 ianuarie de la ora 18, ne vedem în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Ieşim în stradă pentru a cere demisia lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului după decizia acestuia de a ataca legea 90/2001 la Curtea Constituţională, lege care interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcţia de premier al României.

E revoltător şi inadmisibil simplu fapt că am ajuns să <discutăm> despre posibilitatea ca într-o ţară europeană, o persoană condamnată penal să poată ocupa cele mai importante funcţii de conducere ale statului. Integritatea nu e negociabilă, iar respectarea legii 90 cu atât mai puţin.

Să fie clar pentru toată clasa politică: Societatea civilă nu va accepta erodarea respectului faţă de lege şi atacuri la adresa statului de drept.

Domnule Avocat,

Suntem nemulțumiți de felul în care vă derulați activitatea, acordând foarte puțină atenție cetățenilor și deosebit de multă grijă politicienilor acuzați sau condamnați pentru diferite ilegalități (citat din petiţia semnată de 125.000 de cetăţeni pentru demiterea Avocatului Poporului)” se arată în motivarea celor care vor organiza manifestarea.1 Comment

  1. ONG-isti trepanati !!! Sa cereti si demisia lui Iohannis care a pierdut o casa in instanta si acum da meditatii de „integritate si moralitate”.

Lasă un răspuns

Site creat de