Uncategorized

Se anunta proteste la Cluj-Napoca!

protest cluj

Peste 25.000 de oameni se afla acum in strada in Bucuresti. Acestia scandeaza impotriva Guvernului si a politicienilor corupti care au permis ca o tragedie, cum a fost cea din clubul Colectiv, sa aiba loc.

Clujenii au reactionat rapid pe Facebook si au creat mai multe evenimente prin care ii invita pe clujeni sa se alature bucurestenilor si sa protesteze impotriva coruptiei.

tacerea & corupția ucid Colectiv!” este unul din respectivele evenimente la care aproape 500 de clujeni au raspuns pozitiv. Acestia sunt asteptati, maine, in Piata Unirii de la ora 18.

Nepăsarea Ucide” este un alt eveniment de pe Facebook care ii invita vineri, de la ora 19, in Piata Unirii pe clujenii care nu pot sa ramana indiferenti fata de drama petrecuta in Bucuresti.

CLUJ PÂNĂ LA CAPĂT!” este al treilea eveniment creat pe Facebook prin care clujenii sunt chemati maine, de la ora 18, sa protesteze in Piata Unirii din Cluj-Napoca.

In acest moment, aproximativ 20 de clujeni au iesit in strada in Piata Unirii.

*Foto arhiva: Andrei Dascalescu / Facebook. Protest la Cluj, 8 noiembrie 2014

Nu tipam, nu strigam, dar suntem prezenti in piata in semn de solidaritate dar si de protest! Aprindem o lumanare, tinem un banner, suntem vii si aratam ca ne pasa.
DA, suntem revoltati si furiosi – pai cum sa nu fim!?
-pt.ca au trecut 3 zile de la tragicul eveniment si nu si-a dat demisia nimeni din sistemul statal criminal ce are o vina majora pt.cele intamplate, nu tu primar de sector, nu tu sef ISU Bucuresti, nu tu ministru de interne, nu tu vicepremier, nu tu premier, nu tu secretar de stat la interne! Ministrul Stroe si-a dat demisia in cazul ‘Apuseni’ pt.o declaratie nefericita, premierul Letoniei pt.un acoperis cazut peste oameni fara sa aiba nicio vina, nici macar directa!
-pt.ca au trecut 3 zile si niciunul dintre cei 3 patroni criminali, Costin Mincu, Alin Anastasecu si Catalin Gancea nu au fost arestati, nu pt.30 de zile, ci macar pt.24 de ore – cand sunt atatea victime la mijloc, in timp ce justitia circara din Romania aresteaza primari pt.10.000 ron mita si pt.cel putin 30 de zile din prima!
-pt.ca stiu ca cei trei sunt prieteni si cunostinte cu multi tineri politicieni din Bucuresti, din psd, unpr si pnl, tineri care le-au facilitat intodeauna accesul la primari de sector, functionari de rang inalt din primarii, precum uneperistul Piedone si multi altii!
-pt.ca stim cu totii ca unul dintre ei a mai avut 2 incendii ‘neprovocate’ de-a lungul ultimilor ani si nici macar acesta nu a fost arestat!
-pt.ca stim ca au fost monitorizati de servicii, atat d.i.p.i cat si s.r.i., pt.suspiciuni de trafic de droguri, prostituite si evaziune fiscala, dar niciun ofiter nu s-a sesizat vis.a.vis de faptul ca acele cluburi, sau acesta in speta poate fi o reala capcana a mortii!
-pt.ca televiziunile de stiri au facut circ si teatru, facand audentie pe seama unei tradegii de neimaginat, jurnalistii posturilor devenind niste jeguri penibile!
-pt.ca un popor imbecil-patologic in marea lui majoritate, pt.ca biserica nationala, pt.ca unii lideri politici au gasit vinovatii – victimele si parintii acestora – totul fiind ‘o pedeapsa divina’ pt.pacatul capital de a fi rocker;
-pt.ca unii jurnalisti si politicieni locali m-au luat la 11 metri fiindca mi-am permis sa atac institutiile statului ‘care de data asta au intervenit promt’, desi acum apar tot mai multe articole si indicii, marturii ale martorilor cu privire la timpii de interventie si la cat de depasiti au fost;
-pt.ca tinerii politicieni si jurnalistii, mai mult sau mai putin independeti, ar trebui sa fie preocupati de interesul cetateanului, al meu – si sa-mi sustina spiritul critic, nu sa mi-l condamne/atace; pt. voi trebuie sa primeze parerea/interesele cetateanului, parerea martorilor, nu sa va transformati in avocatul statului care nu face altceva decat sa-si paseze responsabilitatea de la o institutie la alta!
-pt.ca deja au inceput amenintarile si musamalizarile! Sunt deja asistente, soferi, paramedici si politisti care au fost amenintati de catre mai marii din ierarhia statului mafiot, pt.ca si-au permis sa vorbeasca!
-pt.ca nu suntem in stare nici in fata unei asemenea drame, sa ne coalizam, sa iesim in strada si sa punem o presiune pe acest sistem blestemat care trebuie schimbat de la radacini – democratia produce schimbari reale in strada, nu in spatele tastelor si in fata televizorelor de produs prosti la kg!
-pt.ca ancheta e condusa de procurorul general al romaniei, un individ care a tras la revolutie, un tanar crescut pe bancile socialiste, mare ofiter al trupelor speciale ale securitatii in 89; pt.ca infectul de primar uneperist Piedone e fiu de capitan de securitate;
-pt.ca la mijloc se afla acelasi sistem corupt si criminal care de 25 de ani a preluat puterea, in cazul acesta – un partid politic corupt (unpr, aripa psd), un sef de partid politic corupt, vicepremier (ministru de interne), facut general de mafia corupta din mapn, un primar unpr corupt si un privat la fel de criminal care da mita pt.a se imbogati pe spatele ‘prostilor’;
-pt.ca nimic nu se va schimba nici acum – nu-i sta in fire poporului nostru s-o faca – flacara celor putini care se implica se stinge repede fara suportul unui numar considerabil de romani!
p.s.cum v-ati fi simtit daca era acolo o persoana draga, un frate, o sora, un fiu, o fiica – sunt tata si credeti-ma, mi-am pus intrebarea si sentimentul a fost cumplit, darmite sa fie realitate!?” se arata pe pagina evenimentului.

Ieșim în stradă și nu renunțăm până nu vedem rezultate! Lista finală de cereri va fi realizată împreună cu toți cei care vor veni la protest. Ce vrem?

1. Vrem anchetă rapidă, corectă şi transparentă în investigarea tragediei! Vrem să li se comunice cetățenilor rezultatul anchetei.

2. Vrem demisii ACUM! Vrem demisia Primarului Sectorului 4, Cristian Popescu „Piedone” şi a Vicepremierului Gabriel Oprea! Vrem demisia Ministrului Sănătății Nicolae Bănicioiu! Vrem demisia şefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență!

3. Vrem ca toți cei care au participat la operațiunile de salvare să poată vorbi liber, fără să fie amenințați!

4. Vrem revizuirea de urgență a planurilor de intervenție pentru situații de urgență, pentru incendii și pentru cutremure, care în București ar putea produce zeci de mii de victime! Activitățile comerciale în clădiri neconsolidate și care prezintă risc de prăbușire trebuie interzise!

5. Vrem ca toate cluburile, pub-urile, restaurantele din țară care găzduiesc evenimente similare să fie verificate în regim de urgență pentru a se asigura că dețin infrastructura necesară în caz de incendiu. Vrem ca utilizarea materialelor fono- și termoizolante care nu sunt ignifuge să fie interzisă!

6. Vrem minim 10% din PIB pentru sănătate, acest procent fiind media europeană a finanţării pentru acest domeniu!

7. Vrem să nu se mai închidă spitale, ci, dimpotrivă, să se construiască altele noi! Vrem ca personalul să fie bine remunerat și instruit, atât medicii cât și auxiliarii! Vrem demisii la vârful Ministerului Sănătății pentru amânarea dării în folosință a Unității Moderne pentru Arși de la Spitalul Floreasca!

8. Vrem echipament modern pentru pompieri și pentru toți cei care lucrează DIRECT pentru salvarea oamenilor! Vrem ca salariile lor să crească, iar condițiile lor de lucru să le fie îmbunătăţite.

9. Vrem introducerea în programa școlară obligatorie, clasele I-XII, a Educaţiei Comunitare, care să cuprindă instrucție de prim ajutor, exerciții pentru situații de urgență (cutremure, incendii, inundații), educație rutieră şi de prevenire a incendiilor!

10. Vrem simplificarea și clarificarea cadrului legislativ privind funcționarea spațiilor comerciale, în acest moment plin de lacune, neclarități și neconcordanțe. Responsabilitățile trebuie să fie clare, la fel și sancțiunile.

Vrem să nu mai fim minţiţi şi umiliţi de către cei care au putere politică şi administrativă.

Nimic nu va mai fi la fel. Ne vedem în stradă!” se arata pe pagina celui de-al doilea eveniment.Lasă un răspuns

Site creat de