Timp liber

Se apropie festivalul ClujShort – PROGRAMUL

ClujShorts

Cu pași rapizi ne apropiem de săptămâna scurtmetrajelor. După cum am promis, aceasta vine nu doar cu o excepțională selecție de scurtmetraje, ci și cu o serie de evenimente culturale, de aceea sub nicio formă nu trebuie ratată.

Luni, 4 aprilie, ora 17:00 dăm startul săptămânii cu vernisajul Un cadru. O poveste, devenit deja tradiție la ClujShorts. Expoziția de grafică și fotografie va avea loc în Spațiul Ciorchin, str. Avram Iancu nr. 22 și pentru prima dată va găzdui trei artiști: Ioana Călin, Mara Chirteș și Ștefan Socaciu. Expoziția va fi deschisă pe parcursul întregii săptămâni, așa că dacă ratați deschiderea de luni, puteți reveni fără probleme.

O altă premieră la ClujShorts este și parteneriatul cu PATRIR, o organizație pacifistă din Cluj-Napoca. Alături de ei, organizăm un workshop pe tema refugiaților, o temă sensibilă și adesea asociată cu mult prea multe prejudecăți. Evenimentul va avea loc în Flying Circus, str. Iuliu Maniu nr. 2 de la ora 19:00. În cadrul acestuia vor fi vizionate scurtmetraje marca ClujShorts de la ediții precedente și vor avea loc dezbateri pe marginea acestora.

Marți, 5 aprilie, orele 17:30 și 19:30 este dedicat unei recapitulări: Best of ClujShorts 2015 – proiecția filmelor câștigătoare va avea loc la Cinema Victoria și asigură o experiență cinematografică cu adevărat deosebită. Așadar nu ratați runda de încălzire!

Miercuri, 6 aprilie suntem puși cu burta pe carte! Scriitorul și criticul de film Ioan Pavel Azap va lansa volumul Șapte capodopere ale filmului românesc la ClujShorts. Lansarea are loc în Sala Cinema a Facultății de Teatru și Televiziune UBB Cluj, Str. Mihail Kogălniceanu nr. 4, ora 16:00 și este deschisă tuturor iubitorilor de film și carte.

Joi, 7 aprilie este vorba despre regizori: Artist-Talk-ul organizat în parteneriat cu Centrul Cultural German este dedicat tuturor celor care cochetează cu arta cinematografică. De la ora 18:00, Str. Universității nr. 7-9 vă invităm la discuții cu regizorul Felix Ahrens, Germania despre ceea ce presupune a fi regizor într-o economie de piață dură: Becoming a Director. Low/No Budget Movies.

Sâmbătă începând cu ora 16:00 pe Platforma Cazino din Parcul Central ClujShorts e OUT and LOUND: spectatorii și trecătorii se vor bucura de un mixt inedit de filme cu motive dada-iste și muzică digitală. Tot sâmbătă, seara de această dată, începând cu ora 22:00 are loc petrecerea ClujShorts cu DJ Jonnessey și Aner în IG Club, Str. Dorobanților fn Parking Piața Mărăști. E timpul și locul ideal pentru a intra în contact cu echipa și invitații ClujShorts, adică pentru a cunoaște lume nouă și a schimba impresii.

Duminică, 10 aprilie, deși ultima zi de festival, nu lipsește energia: gala de premiere găzduită de memorabilul Dragoș Pop are loc la ora 17:00 și este deschisă publicului larg.  Mai mult: pentru cei mai întârziați vor avea loc două proiecții suplimentare a filmelor câștigătoare de la orele 18:30 și 20:30.

Deși lista de evenimente este deja lungă, ClujShorts vine cu și mai mult:  Q&A-uri cu regizori din diferite țări, proiecții speciale pentru copii, tombole și surprize pentru spectatori fac de asemenea parte din programul principal. Pentru informații suplimentare legate de program, filme și regizori, urmăriți-ne pe facebook https://www.facebook.com/ClujShorts/?fref=ts sau pe site-ul oficial: http://clujshorts.ro/Lasă un răspuns

Site creat de