Politic

Se construieşte o linie de cale ferată de mare viteză intre Cluj-Napoca şi Budapesta

cale ferata cluj budapesta

Guvernul Ungariei a aprobat o finanţare în valoare de 1 miliard de forinţi (3,3 milioane de euro) pentru studiul de fezabilitate al unui proiect care prevede construirea unei linii de cale ferată de mare viteză intre Cluj-Napoca şi Budapesta.

Anunţul a fost făcut de Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe, relatează agenţia MTI.

Calea ferată de mare viteză este un tip de infrastructură feroviară pe care transportul este operat semnificativ mai rapid decât pe infrastructura convenţională, prin folosirea unui sistem integrat de material rulant şi linii dedicate.

Deşi în lume nu există un standard armonizat, noile linii pe care trenurile de mare viteză pot circula cu peste 250 km/oră şi liniile existente care permit circulaţia cu peste 200 km/oră sunt în general considerate căi ferate de mare viteză.2 Comments

  1. China sau Japonia ne pot ajuta cu finantarea si expertiza lor in constructia caii ferate cu viteza de minim 250 km/h. ROMANIA este una din ultimele tari europene la modernizarea cailor ferate vechi si constructia unora noi. Banii de Uniunea Europeana trebuie cheltuiti mai repede pentru reabilitarea cailor ferate cu viteza de 160 kilometri pe ora.

Lasă un răspuns

Site creat de