Politic, Important

Se doreşte contruirea unui punct de prim-ajutor SMURD în zona Beliş-Mărişel

SMURD

Zona de munte a judeţului Cluj este privată de multe posibilităţi de dezvoltare, turismul fiind probabil cel mai important stimulator de creştere economică într-o zonă în permanentă depopulare.

În anul 2010 a fost înfiinţat un punct de prim-ajutor SMURD în localitatea Băişoara, numărul de turişti ridicat din zonă fiind un argument solid.

Recent, în partea vestică a zonei montane a Apusenilor din judeţul #Cluj au fost inaugurate mai multe pârtii de schi, în localitatea Mărişel. Numărul de turişti a crescut exponenţial atât iarna cât şi vara, localităţile Beliş, Mărişel, Măguri Răcătău, Râşca, Mărgău fiind destinaţii de vacanţă pentru numeroşi turişti în toate anotimpurile.

Suprafaţa celor cinci comune este una semnificativă, aceasta întinzându-se pe aproximativ 10% din suprafaţa judeţului Cluj, prin urmare, având în vedere terenul accidentat, pericolele specifice generate de zona de munte, numărul ridicat de turişti şi suprafaţa imensă, consider că stabilirea unui punct de prim-ajutor SMURD Beliş-Mărişel este imperios necesar.

Având în vedere această stare de fapt, vă solicit domnule ministru Marcel Ion Vela, să luaţi în considerare crearea unui punct de prim-ajutor SMURD Beliş-Mărişel„. se arată într-o solicitare a deputatului Horia Nasra.Lasă un răspuns

Site creat de