Social & Cultura

Se întâmpla ceva cu tine și nu înțelegi ce? Asociația „Vreau să trăiesc liber” oferă consiliere gratuită

Se întâmpla ceva cu tine și nu înțelegi ce

Am obosit. Nu mai vreau să fac nimic. Sunt tristă, nu mai râd, nu mai plâng, nu mai merg, stau și aștept să se întâmple ceva care să mă scoată din starea asta.

S-ar putea să aștepți mult și bine, s-ar putea să se întâmple ceva dramatic și să te trezești prea brusc la realitate, s-ar putea să se întâmple mâine sau niciodată. De ce să pierzi timp prețios? Hai mai bine să găsim o cale și să depășim blocajul tău împreună. In 46 de ani, niciodată nu am putut trece peste astfel de momente singură. A fost întotdeauna cineva care a deschis lacătul, o ființă dragă, un prieten, un străin.

A început totul cu bucuria altcuiva, cu o îmbrățișare, cu un sărut sau cu o vorbă bună.

Fumăm, bem un pahar, ne mai cumpărăm un pantof, încercăm un drog mai tare, ne amăgim. Dăm vina pe trecut, pe lipsa de afecțiune a părinților, pe neînțelegerile din familie, pe gene, pe ereditate și pe câte altele. Toate astea au contat cu siguranță în formarea noastră, dar propunerea mea e să ne concentrăm asupra prezentului. Cum mă simt acum? Ce emoții am? Ce mi-a creat această stare? Care este factorul declanșator? Ce gândesc în legătură cu ce s-a întâmplat și cât de mult mă gândesc. Asta e ceea ce trebuie să ne preocupe.

Să rezolvăm problema cu care ne confruntăm în acest moment, folosind datele pe care le avem.

Să încercăm să ne identificăm emoțiile, să ne cunoaștem valorile și să acționăm în consecință. O schimbare de comportament duce la o schimbare de stare. Acțiunea este secretul, orice ai face nu poate fi mai rău decât să nu faci nimic. Așa că stinge țigara, pune mâna pe telefon și sună la 0736.281.810, beneficiezi de consiliere gratuită prin intermediul Asociației „Vreau să trăiesc liber””. Curaj!


Articol realizat de Magdalena Rus - consilier pentru dezvoltare personală


Lasă un răspuns

Site creat de