Din Oras, Important

Se redeschid creșele din Cluj-Napoca

O nouă creșă deschisă în Cluj - Napoca

Autorităţile din Cluj-Napoca au luat decizia de a redeschide unitățile de creșă din municipiul nostru începând de joi, 18 iunie.

Primăria Cluj-Napoca este prima din țară care reușește să redeschidă creșele în această perioadă.

Pentru respectarea tuturor măsurilor de siguranță, din cele 1.232 locuri vor fi disponibile 721 locuri în cele 16 unități din cadrul Centrului Bugetar Creșe. Astfel va fi asigurat un spațiu de 4,5 mp pentru fiecare copil și o distanță de 2 m.

Mai multe detalii găsiţi aici.

Părinţii care doresc să aducă copiii în creşă au obligaţia să respecte măsurile de igienă şi comportament:

– Copiii cu boli infectocontagioase acute nu vor fi aduși la grădiniță, creșă, afterschool.

– Temperatura copilului se va măsura de către părinți înainte de a pleca la creșă, gradiniță, afterschool. Dacă are simptome respiratorii sau febră (37,3°C sau mai mare), copilul nu merge la creșă, grădiniță, afterschool.

– Transferul de obiecte sau echipamente între casă și unitate trebuie limitat la ceea ce este strict necesar: haine de schimb și încălțăminte suplimentară.

– Copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare. Părinții trebuie să ajute/supravegheze copiii să se spele pe mâini înainte de a pleca la creșă, grădiniță, afterschool.

– Traseul prin curtea unității până la intrare și în incintă se va realiza pe un culoar bine delimitat și semnalizat, respectând normele de distanțare fizică.

– Sălile de grupă vor fi astfel amenajate încât să permită reducerea numărului de copii în cameră, iar distanța dintre ei să fie maximizată, fără a compromite funcționarea normală a activităților pedagogice. Se recomandă reducerea numărului de copii în grupă, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4,5 mp/copil.

– Distanțarea fizică se va asigura în toate încăperile din unitate (dormitoare și în sălile de mese) prin plasarea paturilor, șezlongurilor, respectiv a măsuțelor la cel puțin 2 m distanță între ele.

– Se vor asigura încăperi dedicate pentru a evita contactul dintre persoanele din grupuri diferite; va fi nominalizat personalul care lucrează la fiecare grupă de copii și vor fi repartizate spațiile în care aceștia își vor desfășura activitatea zilnică în mod constant.Lasă un răspuns

Site creat de