Sport, Important

Se reface unul dintre cele mai frumoase trasee montane din Munții Apuseni

Se reface unul dintre cele mai frumoase trasee montane din Munții Apuseni

O amplă acțiune de refacere a marcajelor de pe traseul magistralei turistice Stațiunea Muntele Băișorii – Muntele Mare – Balomireasa – Șaua Ursoaia (banda roșie) s-a desfășurat pe parcursul a trei zile.

Trasee turistice refăcute de salvamontiștii din Cluj: Piatra lui Dan, Cheile Tureni, Cheile Turzii, Cheile Borzești

Astfel, circa 20 de voluntari ai celor două organizații non-guvernamentale, împreună cu salvamontiștii clujeni au refăcut marcajele pe sectorul magistralei cuprins între Șaua Prislop și Crucea Bătrânei.

De asemenea, pe traseul menționat au fost instalați circa 20 de stâlpi metalici cu marcaje, confecționați anterior acțiunii de către angajații și voluntarii Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

O a doua etapă de refacere a magistralei va avea loc, în aceeași formulă tripartită, în septembrie, cu perspectiva de a finaliza întregul traseu până la căderea primei zăpezi.

Magistrala este considerată drept unul dintre cele mai frumoase trasee montane ale Munților Apuseni: este traseul de creastă de pe Muntele Mare, merge pe limita dintre județele Cluj și Alba și face legătura între Stațiunea Muntele Băișorii și Munții Bihor (Șaua Ursoaia).

Acţiunea s-a desfăşurat la inițiativa Clubului Alpin Român Secția Universitară Cluj și a Asociației Potecătorii, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj prin Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Cheile Borzești din judeţul Cluj au fost echipate cu cabluri metalice pentru a putea fi parcurse mai uşor de turiştiSite creat de