Social & Cultura, Important

Se strâng donaţii la Cluj-Napoca pentru victimele cutremurului din Turcia

donatii cluj cutremur turcia

Comunitatea clujeană se mobilizează pentru a veni în întâmpinarea nevoilor celor afectați de cutremurul din sudul Turciei.

„Ne exprimăm compasiunea pentru evenimentele recente teribile din Turcia și Siria. Împreună cu colegii mei am identificat 2 spații pentru colectarea și depozitarea donațiilor, prin care putem sprijini Consulatul Turciei, respectiv Piața Flora (cartierul Mănăștur) și Piața Hermes (cartierul Gheorgheni). Cei care doresc să contribuie cu donații în bunuri, conform solicitărilor Consulatului Turciei, sunt așteptați aici„, a declarat primarul Emil Boc.

Pe lângă cele 2 spații ale Primăriei municipiului Cluj-Napoca, alte două puncte de colectare funcționează la sediul Consulatului Turciei și în parcarea subterană de la stadionul Cluj Arena, la cabinetul Kinetomed Arena.

Localizare și orar puncte de colectare:

– Piața Flora – aleea Padin nr. 21

orar: Luni-Sâmbătă 9:00-20:00, Duminică 9:00-14:00

– Piața Hermes – str. Albac nr. 3

orar: Luni-Sâmbătă 9:00-20:00, Duminică 9:00-14:00

– Consulatul Turciei – str. 1 Mai nr. 8, loc. Apahida (clădirea Vitacom)

orar: Luni-Vineri 09:00-17:00, Sâmbătă: 09:00-14:00

– Stadion Cluj Arena, cabinet Kinetomed Arena (cu acces din parcare subterană)

orar: Luni-Vineri 9:00-20:00

În spațiile dedicate se colectează diverse bunuri în perioada 10-15 februarie, conform unei liste de cerințe comunicate de Consulatul Turciei, care vor fi donate direct Autorității pentru Managementul Dezastrelor Naturale (AFAD).

Donațiile în bunuri solicitate prin Consulatul Turciei (doar lucruri noi și care sunt potrivite pentru condițiile de iarnã):

– haine de iarnă (adulți și copii): paltoane, geci, pelerine de ploaie, ghete, cizme, pulovere, pantaloni, mănuși, fulare, eșarfe, căciuli, ciorapi, șosete, lenjerie de corp

– corturi, saltele pentru cort, pilote, pături, saci de dormit, reșouri, radiatoare, lămpi pe gaz, butelii, termosuri, lanterne, baterii externe, generatoare, alimentare neperisabile – conserve, produse de igienă și curățenie, produse de igiena feminine.

Persoane de contact pentru toate locațiile:

Ömer Korkut: +40 723 727 272

Oktay Ürük: +40 744 607 552Site creat de