Timp liber

Seară de film cu Cinemobilul în poienița din pădurea Hoia

chuck norris

Joia aceasta, 15 iunie, de la ora 21:30, cei cu nostalgii după TIFF sau după o vizionare de film cu prietenii în natură au un motiv de a se bucura împreună de o nouă proiecție de film în aer liber.

Caravana de filme Cinemobilul aduce filmul românesc “Chuck Norris vs. Communism” (2015), aflat în selecția oficială de la Sundance (SUA), într-o proiecție unică în poienița din pădurea Hoia, aflată la câțiva pași de Muzeul Etnografic “Romulus Vuia”. Harta de acces la locație, dar și mai multe detalii despre film, în textul ce urmează.

Intrare liberă.  

Regizat de Ilinca Călugăreanu, coproducție România / Germania / Marea Britanie, „Chuch Norris vs. Communism” prezintă povestea uimitoare a casetelor video piratate care au permis unor milioane de români să păcălească regimul represiv comunist. Ascunsă de ochii vigilenți ai Securitatii, Irina Margareta Nistor a tradus peste 5,000 de filme straine în România comunistă a anilor ‘80, vocea ei devenind un simbol al libertății. Documentarul s-a aflat în secţiunea competiţională „World Cinema Documentary” la SUNDANCE 2015 (USA), un festival recunoscut la nivel mondial, dedicat cinematografiei independente.

chuck norris cinemobil

 

Filmul are durata de 1h18min. Doritorii sunt rugați să se îmbrace corespunzător pentru o seară mai răcoroasă și să își aducă cu ei câte un izolir sau o pătură. Pentru schimbări legate de vreme, urmăriți pagina de facebook a evenimentului.

Anul trecut, poienița din pădurea Hoia a mai găzduit 2 proiecții de film documentar prezentate de Cinemobilul: “La pas pe litoral” (realizat de Vlad Petri și Vlad Ursulean) care tocmai rulase în avanpremieră la festivalul de film Pelicam (Tulcea) și “Caii sălbatici” (regia Dan Curean). Peste 150 de oameni au fost prezenți la fiecare dintre cele 2 proiecții.

De 3 ani de zile, caravana cinematografică Cinemobilul (un VW Transporter recondiționat) străbate România pentru a le oferi oamenilor din zonele rurale, în special copiilor dezavantajați d.p.d.v. social și comunităților de romi, experiența unui cinematograf în aer liber. În paralel, Tudor Baciu, fondatorul Cinemobilul, organizează și proiecții în cadrul festivalelor de film sau în comunitățile de tineri din întreaga țară. Până în 2017, Cinemobilul a stăbătut zeci de locaţii din țară, însumând aproximativ 150 de proiecţii, la care au participat peste 10.000 de spectatori (la nivel național).

Hartă acces proiecție:

Accesul se face dinspre șoseaua Tăietura Turcului. Se intră pe Aleea Muzeului Etnografic. Proiecția filmului va avea loc la câțiva pași de parcul etnografic “Romulus Vuia”, la urcarea spre pădure.

harta cinemobil



Lasă un răspuns

Site creat de