Politic

Şedinţă de lucru a Comisiei de Dialog Social la care a participat directorul Sortilemn

Şedinţă de lucru a Comisiei de Dialog Social la care a participat directorul Sortilemn Giurgiu Marius

În prezenţa prefectului judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, în cursul dimineţii de vineri, 15 ianuarie 2016, în Sala mare a Palatului Administrativ Cluj, s-a desfăşurat şedinţa de lucru a Comisiei de Dialog Social. Tema principală a discuţiilor a fost analizarea problemelor cu care se confruntă S.C. Sortilemn S.A. din municipiul Gherla, care intenţionează să treacă în şomaj tehnic aproximativ 900 de angajaţi.

La şedinţă au fost prezenţi alături de membrii Comisiei de Dialog Social, senatorul Marius Nicoară, directorul general al S.C. Sortilemn S.A., Marius Giurgiu, directorul Direcţiei Silvice Cluj, Dorel Oros şi reprezentanţii autorităţilor locale din municipiul Gherla.

În urma dialogului purtat şi apreciat de participanţi ca fiind unul eficient, managerul firmei de prelucrarea lemnului din Gherla va încerca să identifice soluţii pentru evitarea trecerii în şomaj tehnic a angajaţilor, inclusiv aprovizionarea cu material lemnos din import, în funcţie de desfăşurarea, la finalul lunii ianuarie a.c., a licitaţiei pentru achiziţionarea de material lemnos organizată de Direcţia Silvică Cluj.

De asemenea, au fost exprimate o serie de puncte de vedere faţă de cadrul legislativ, în special de modificare a Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică. S-a convenit că aceste propuneri să fie formulate şi argumentate de către reprezentanţii Confederaţiei Patronale din Industria României CONPIROM şi Direcţia Silvică Cluj, urmând ca Instituţia Prefectului-judeţul Cluj să le transmită structurilor guvernamentale de resort.Lasă un răspuns

Site creat de