Social & Cultura

#selfie69, cel mai nou film al regizoarei Cristina Iacob, selectat la Festivalul de film de la Montréal

selfie 69 film

Cea mai așteptată comedie românească a anului, #selfie69, regizată de Cristina Iacob, a fost selectată să participe la prestigiosul Festival des Films du Monde de Montréal, acolo unde, de 39 de ani, elita cinematografică din Canada celebrează cele mai bune lungmetraje din întreaga lume. #selfie69 va avea trei proiecții în cadrul festivalului, în secțiunea Focus on World Cinema, în datele de 2, 3 și 4 septembrie, odată cu prima avanpremieră a filmului în România.

 

Hello, Canada! Bonjour, Montréal!

Comedia românească plină de adrenalină și de sex-appeal se va afla într-o companie selectă în minunatul oraș simbol Quebec, în perioada 25 august – 5 septembrie, având privilegiul să fie urmărită alături de cele mai apreciate pelicule din 2016 din zeci de țări.

Thank you so much Canada! Merci beaucoup, Montréal! Este onorant să reprezentăm România la unul dintre cele mai importate festivaluri de fim din lume”, spune regizoarea Cristina Iacob. ”Toți cei din echipa #selfie69 suntem foarte bucuroși pentru faptul că filmul poate fi văzut simultan în ambele teritorii, în România și Canada, și sperăm să putem demonstra că românii sunt deopotrivă campioni la iubire, acțiune și comedie!”, continuă Cristina.

Fiind însă în plină campanie de lansare a filmului, am decis să rămânem cu toții aici, pentru publicul de acasă, care ne așteaptă să mergem în țară cu #selfie69. Pentru noi este o mare bucurie selecția de la Montréal, dar rămâne pe locul al doilea ca prioritate”, spune regizoarea Cristina Iacob.

De la începutul lunii septembrie vor avea loc spectacolele de avanpremieră a filmului în mai multe orașe, unde o parte din echipa #selfie69 va fi prezentă alături de spectatori.

Am citit pe site-ul oficial că la Montréal vor fi prezenți actori legendari precum Isabelle Adjani sau Willem Dafoe”, spune Olimpia Melinte. ”Vă dați seama ce fericiți am fi, și eu și colegii mei, dacă am prinde câte un selfie cu fiecare dintre ei! Dar am ales să rămânem cu toții aici, cu publicul nostru din România, pe care abia așteptăm să îi întâlnim la avanpremierele din țară. Vă pupăm de 69 de ori şi vă aşteptăm la cinema!

Festivalul de la Montréal, fratele celui de la Toronto

Fondat în 1977, Festivalul de film de la Montréal este unul dintre cele mai vechi evenimente de profil din lume. Spre deosebire de Festivalul Internaţional de Film de la Toronto (omologul său din partea vorbitoare de limbă engleză a Canadei), Festivalul de la Montréal prezintă diferite tipuri de pelicule din toată lumea şi foarte puţine filme produse la Hollywood.

În ultimul timp, comediile românești au început din ce în ce mai mult să fie selectate la festivalurile internaționale de prestigiu. Spre exemplu, Cristina Iacob este deja o prezență constantă la acest eveniment din Canada. Anul trecut, ea a participat la festival cu filmul Poveste de dragoste (2015). Din distribuție: Dragoş Bucur, Raluca Aprodu, Ducu Darie și Mimi Brănescu.

#selfie merge mai departe

#selfie69 (2016) este sequel-ul succesului de public #selfie (2014), cel mai bine vândut film românesc al anului 2014 și va fi lansat în cinematografe în 16 septembrie, distribuit de ZAZU Film.

Din distribuție fac parte: Olimpia Melinte (Roxi), Vlad Logigan (Magi), Crina Semciuc (Yasmine), Flavia Hojda (Ana), Alex Călin (Brain), Levent Sali (Mihai), alături de Alina Chivulescu (Cecilia) și Răzvan Vasilescu (Nea Ceaușu). Roluri inedite au Maia Morgenstern, Dorina Chiriac, Silvia Busuioc, Marian Râlea, Alex Bogdan, Andrei Huțuleac, alături de actori consacrați sau debutanți, printre care Maria Dinulescu, Mihaela Mihuț, Radu Gabriel, Emilian Oprea, Raluca Aprodu, Tudor Aaron Istodor, Sergiu Costache, George Piștereanu, Rudi Rosenfeld, Camelia Zorlescu, Con Horgan. Loredana Groza, Antonia, Răzvan Fodor, Lidia Buble, Adela Popescu, Radu Vâlcan, Virgil Ianțu, Speak, Codin Maticiuc sunt câțiva dintre invitații speciali ai filmului

Scenariul este semnat de Cristina Iacob, Maria Spirache și Tudor Potra, iar imaginea îi aparține lui Barbu Bălășoiu. #selfie69 este produs si distribuit de Zazu Film.

Sinopsis

În #selfie69, cele trei fete din primul lungmetraj, #selfie, din 2014, Yasmine, Roxi și Ana fac un pariu video ce devine viral pe facebook: care dintre ele se marită prima în 3 zile?! Vor afla că uneori iubirea poate fi chiar sub nasul tău, deși tu ai căutat-o în cele mai neobișnuite locuri, în cele mai neașteptate momente și la cele mai ciudate persoane! Și încă ceva foarte important: nu fă pariu cu iubirea pentru că… e foarte riscant!

Cristina Iacob. Biografie

Cristina Iacob este regizoare și scenaristă, autoarea comediei #selfie, cel mai bine vândut film românesc al anului 2014, cu cel mai mare număr de spectatori veniți la cinema la un film de debut (102.000 de intrări în numai 20 de săptămâni).

#selfie a primit Premiul pentru cel mai bun film la Broad Humor Film Festival (SUA) și la Southampton International Film Festival (Marea Britanie).

Cristina este absolventă a unui masterat în cinematografie în cadrul London Film School și licențiată în regie de film. A realizat până în prezent două lungmetraje: #selfie (2014), cu Olimpia Melinte, Vlad Logigan, Crina Semciuc, Flavia Hojda, Alex Călin și Levent Sali și Poveste de dragoste (2015), cu Dragoș Bucur și Raluca Aprodu.

În film la Nașu’ – mediu-metraj (2012), Zestrea – scurt-metraj (2011), Mircea Veroiu – documentar (2010), Raport despre indiferență – scurtmetraj (2010) sunt alte câteva titluri semnate de Cristina Iacob.

Scurtmetrajul Zestrea a fost selecționat la Cannes Short Film Corner, Festivalul Internațional Dakino, Festivalul Internațional de Film Cinemaiubit, Ruby Mountain Film Festival (SUA), unde a câștigat și Premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj studențesc. În film la Nașu’ a participat la numeroase festivaluri internaționale și a obținut Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la Eugene International Film Festival (SUA).

În timpul facultății, Cristina Iacob a lucrat pentru câțiva ani ca reporter de televiziune. În 2011 a fondat compania de producție cinematografică ZAZU Film, apoi Asociația Scenariștilor Români (ASCER) și organizează workshopuri de scenaristică și de actorie susținute de actori și regizori apreciați.

 Lasă un răspuns

Site creat de