Studentie

Seminar de integrare a studenților internaționali la UMF Cluj

Zilele Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Cluj

Universitatea  de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» din Cluj-Napoca,  în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, cu organizațiile studențesti EMSA (English Medical Student Association) și CMC (Corporation Médecine de Cluj), cu Ambasada Franței în România și Institutul Francez din Cluj-Napoca, organizează în perioada 25-27 septembrie a treia ediție a Seminarului de integrare a studenților internaționali de la secțiile engleză și franceză.

Activitățile se vor desfășura în paralel, sub denumirea Pre-rentrée 2017, respectiv Welcoming days 2017.

Este vorba de o acțiune care, dincolo de a spune bun venit studenților admiși în anul I la secțiile cu predare în limbi străine de la Medicină, Medicină dentară, Farmacie și Medicină veterinară își propune să faciliteze integrarea studenților universității noastre, care provin din 30 de țări din întreaga lume și care vor trăi la Cluj într-un context multicultural și plurilingvistic.

Ne dorim ca acest seminar să îi ajute pe tinerii veniți din toate colțurile lumii în efectuarea demersurilor administrative pe care le presupune instalarea la Cluj pentru durata studiilor universitare.

Programul cuprinde o Zi a porților deschise cu vizita universității noastre, o vizită ghidată o orașului, întâlniri cu decanii facultăților, ateliere de inițiere în limba română și în cultura românească, precum și sesiuni administrative în care studenții vor primi informații despre permisul de ședere, respectiv înregistrarea rezidenței pe teritoriul României, despre asigurarea locuinței, despre sistemul de sănătate din România precum și alte informații utile. În desfășurarea acestor sesiuni administrative ne bucurăm de sprijinul Serviciului de Imigrări al Județului Cluj, al Casei de Asigurări de Sănătate și al Poliției care deservește campusul universitar.

Cu această ocazie, prestigioasa noastră universitate va fi onorată cu prezența unor distinși invitați, printre care Excelența Sa Doamna Michèle Ramis,  Ambasadoarea Republicii Franceze în România și delegația acesteia, precum și Domnul Ingo Tegge, Director al Centrului Cultural German din orașul nostru.

Ceremonia de deschidere dedicată studenților de la secția engleză va avea loc în data de 25 septembrie 2017, orele 9-10,30, în Aula «Iuliu Hațieganu» (Str. Gheorghe Marinescu, nr. 23). Ceremonia de deschidere dedicată studenților de la secția franceză, va avea loc în data de 25 septembrie 2017, orele 11-12,30, în Aula «Iuliu Hațieganu» (Str. Gheorghe Marinescu nr. 23).

Cu această ocazie studenților le va fi înmânat «Ghidul studentului internațional», care cuprinde informații de strictă necesitate pentru acomodarea în viața academică și a orașului nostru, material editat în acest an de către conducerea Facultății de Medicină și vor fi familiarizați cu utilizarea aplicației InfoUtil UMF Cluj, destinată de asemenea furnizării de informații esențiale pentru studenție și pentru viața de zi cu zi în Cluj. Marti, 26 septembrie 2017 va fi organizată o seara culturală românească, cu spectacol folcloric și al orchestrei studenților mediciniști, iar în 29 septembrie manifestările se vor încheia cu o Cină interculturală” au transmis reprezentantii UMF Cluj.Lasă un răspuns

Site creat de