Politic

Senatorul Vasile-Cristian Lungu: Stop experimentelor pe clujeni!

Senatorul PMP Cristian Lungu

Orange a amplasat două terminale fixe 5G în comuna Florești cu aprobarea ANCOM, cu toate că mai multe țări au blocat tehnologia 5G datorită riscului crescut asupra sănătății. Radiațiile telefoniei mobile sunt cauze cunoscute ale cancerului cerebral, alterarea ritmului cardiac și tulburări ale dezvoltării creierului, această cauzalitate fiind subiectul principal a sute de articole științifice pe tema efectelor câmpurilor electromagnetice.

Ministrul Mediului din Bruxelles, Céline Fremault s-a opus într-un mod categoric implementării tehnologiei 5G spunând că cetățenii nu sunt cobai. În România, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a aprobat prin hotărâre de guvern implementarea tehnologiei 5G fără nici cea mai mică îngrijorare față de repercusiunile asupra sănătății populației. Mai mult, românii nu au fost informații despre efectele negative ale tehnologiei 5G ci decizia s-a luat de către Guvern strict pentru interesul financiar.

Senatorul Vasile-Cristian Lungu, președinte PMP Cluj a cerut Ministerului Comunicațiilor să oprească imediat experimentele pe cetățenii români și să retragă implementarea tehnologiei 5G până când se aduc dovezi clare că tehnologia 5G nu afectează sănătatea și mediul înconjurător. „Este de nepermis ca alte țări, în ciuda câștigului să oprească folosirea tehnologiei 5G pentru a-și proteja cetățenii dar guvernanții noștri să implementeze aceste focare de radiații în mijlocul populației,” declară cu îngrijorare senatorul Cristian Lungu după ce în 2018 s-a opus introducerii scannerelor corporale care folosesc tehnologia microundelor.

Tehnologia 5G a fost introdusă de către China pentru îmbunătățirea traficului de date și automatizarea tehnologiei curente, însă președintele Statelor Unite, Donald Trump avertizează aliații de dominanța pe care China încearcă să o dobândească prin implementarea tehnologiei 5G. În momentul de față, antenele 5G sunt în fază experimentală ceea ce înseamnă că riscul radiațiilor este și mai mare, din moment ce nu există studii concrete despre intensitatea radiațiilor și efectele expunerii pe o perioadă îndelungată.

Senatorul Vasile-Cristian Lungu a adresat o interpelare Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale prin care cere prezentarea studiilor care au stat la baza deciziei de a implementa tehnologia 5G și renunțarea la antenele 5G în comuna Florești, Cluj.Lasă un răspuns

Site creat de