Din Zona

“Serbările Transilvane“ la Cluj-Napoca

DSC 0674

Anul acesta Festivalul Internațional de Folclor  “ Serbările Transilvaniei “ și-a ținut cea de-a VIII-a ediție la Cluj-Napoca. Festivalul a tinut trei zile, pe perioada weekend-ului 28 – 30 iulie, în Piața Unirii, în fiecare zi între orele 19 – 22.

Evenimentul a constat în dansuri folclorice din Transilvania, unde au participat invitați din România, Grecia, Bulgaria, Slovacia si Ucraina, dar și în dezbateri despre principalele probleme legate de păstrarea și valorificarea culturii și tradițiilor populare, și despre tendințele de evoluție a modurilor de transpunere scenică a cântecelor, jocurilor și obiceiurilor populare.

De asemenea, în cadrul acestui eveniment, pe lângă scenă, au fost amenajate tarabe, din cadrul Târgul Meșterilor Populari de unde persoanele prezente iși puteau achiziționa obiecte cu tematică folclorică.

În prima zi, atmosfera a fost susținută de Orchestra Profesionistă  “ Cununa Transilvană“ a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj. Cea de-a doua zi, a adus, pe lângă invitați ai ansamblului din Cluj, și invitați străini.

În ultima zi a festivalului, pe scenă au urcat dansatorii Ansamblului ”Dor  Transilvan” care au prezentat dansuri specifice mai multor zone din Transilvania, soliștii Iulia Bucur și Matilda Pascal Cojocărița, și, de asemenea, au fost prezentate si ansambluri invitate din străinătate.

La sfârșitul evenimentului s-au acordat diplome tuturor participanților.


Articol realizat de Ana TripşaLasă un răspuns

Site creat de